Belépés

Regisztrált tagként még többet tehetsz!

Tájékoztató


GyIK Gyakran ismételt kérdések

Tájékoztatókból kimaradt válaszok, véradással kapcsolatban felmerülő kérdésekre ...

Te mire vagy kíváncsi?

CoVid-19 tesztet csinálnak?

Véradással kapcsolatban nem végeznek vizsgálatot koronavírusra, mondván vérrel való terjedése nem bizonyított.

CoVid-19 (SARS-CoV-2 koronavírus) fertőzés / megbetegedés után mikor lehet vért adni?

Onnantól mikor már teljesen felgyógyultál, tünetmentes vagy, három hét múlva (21 nap) már engedélyezik a véradást. Amennyiben van garatminta PCR vizsgálati negatív eredménye, akkor a kizárás a gyógyulást követően már két hét múlva (14 nap) feloldható. (CoVid-19 megbetegedésből gyógyultnak vagy tekinthető amennyiben az első tünetek (vagy az első pozitív vizsgálati eredmény) után eltelt legalább 10 nap és nincsenek légúti tüneteid (pl. köhögés), legalább 3 napja láztalan vagy és befejeződött a gyógyszeres kezelésed.)

CoVid-19 ellenanyag (vakcina) beadása után mennyi idővel lehet vért adni?

A Pfizer-BioNTech (Comiranty) vagy a Moderna (mRNA-1273) vakcinával történő immunizálás láz-, tünet-, és panaszmentesség esetén nem kizáró ok. Akár már másnap adható vér ... A magyarországi oltási programban történő Pfizer-BioNTech (COMIRNATY), MODERNA (mRNA-1273), AstraZeneca (Oxford), Szputnyik V és Sinopharm vakcinával történő immunizálás láz-, tünet-, és panaszmentesség esetén nem kizáró ok, azonban az oltás után (különösen az ismétlő oltást követően), néhány napig célszerű pihenőt tartani.

CoVid-19 ellenanyag (vakcina) beadása után mennyi idővel lehet plazmát adni?

A Pfizer-BioNTech (Comiranty) vagy a Moderna (mRNA-1273) vakcinával történő immunizálás láz-, tünet-, és panaszmentesség esetén 7 nap elteltével ... AstraZeneca (Oxford), Szputnyik V és Sinopharm vakcina után 14 nap után lehet vért adni.

CoVid-19 vakcina beadása vagy védettségi igazolvány (igazolás) nélkül is lehet vért adni?

Igen. Se a védettségi igazolvány (igazolás) megléte, sem az oltottság nem feltétele a véradományozásnak.

Ha felfázásra antibiotikumot szedek 5 napig mikor adhatok vért?

A gyógyszer szedésének befejezéstől számítva, általában 30 nap múlva már lehet vért adni.

Házhoz jönnek ki vért venni?

Az OVSz Országos Vérellátó Szolgálat nem megy házhoz. Kihelyezett / kitelepülő lehetőséget véradásra, kb. min. 30 jelentkező esetén biztosít.

Honnan tudhatom meg, hogy utolsó véradásom óta eletelt-e az 56 nap?

Hasznos, ha a véradásodat követően, a helyszínen kérsz 'Véradó Igazolvány'-t, amibe az elkövetkezendő véradások alkalmával gyűjtöd a pecséteket. Így a későbbiekben annak segítségével nyilvántarthatod véradási időpontjaidat. Amennyiben oldlaunkon irányított véradásra jelentkezel, véradás után frissítsd véradóstátuszodat így oldalunkon is követheted véradásaidat. Emellett a 'Véradók' csoportunkban általatad véradásonként feltöltött szelfijeid is segítségül szolgálhatnák. Mindezek mellett az OVSz Országos Vérellátó Szolgálat munkatársaitól is érdeklődhetz vagy az ovsz@ovsz.hu mailcímen, vagy a +36 1 372 4233 -es telefonszámon.

Hogyan tudhatom meg a véradás során adott vérem vizsgálati eredményeit?

Az Országos Vérellátó Szolgálat ovsz@ovsz.hu e-mail címére írt levélben kérheted a vizsgálati eredményeid kiküldését, akár az EESZT Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér -ben regisztrált olnline fiókodba.

Koronavírus elleni védettségi igazolvány nélkül is adhatok vért?

A jelenlegi szabályozások fényében igen. Védettségi igazolvány, oltottság nem feltétele a véradásnak.

Gyökérkezelés, foghúzás, vagy más komolyabb fogászati beavatkozás után mennyi idő múlva lehet vért adni?

Amennyiben nem alakul ki gyulladás vagy nincs egyéb panasz, a beavatkozástól számított 1 hónap 14 nap múlva már lehetséges a véradás.

Plazmaadás után hány nappal lehet vért adni?

Plazmaadást követően minimum 2 napnak kell eltelnie, de 7 napot azért érdemes még várni.

Plasztikai műtét után mikor lehet vért adni?

Műtéti beavatkozás után alapvetően 90 nap várakozási idő szükséges véradás előtt. Ezen az időtartamon a kivizsgáló orvos módosíthat a műtét jellegének megfelelően, a végső döntést a véradás előtti vizsgálat során tudja meghozni. Amennyiben a szükséges várakozási idő letelte után, teljesen panasz- és tünetmentes, gyulladásra utaló jel nincsen, trombózis nem fordult elő és a műtét után, esetleg megelőzési célból alkalmazott véralvadásgátló gyógyszer alkalmazását követően, legalább egy hét eltelt, meg lehet próbálni vért adni. Érdemes a véradásra elvinni a szakorvosi dokumentációt.

Tetoválás után mikor mehetek legközelebb vért adni?

Leghamarabb fél év múlva. Ne feledd, hogy a sminktetoválás is tetoválásnak számít!

Trombocitaferezis után hány napnak kell eltelnie a véradásig?

Véradás, trombocita adományozás után 2 nappal már lehetséges, de 1 hetet azért érdemes még várni.

Szemölcs fagyasztása után mikor lehet vért adni?

Amikor a fagyasztás után már nem lesz tünet, gyulladás, bőrpír, akkor lehetséges vért adni.

Véradás után mennyi időt kell várni a plazmaadással?

Véradás után 14-15 napot érdemes várni a következő plazmaadásig.

Véradás után mennyivel lehet trombocitát adni?

A trombocita donációval 1 hónapot (~30napot) érdemes várni teljes vér adományozása után.

Mi a hemoglobin?

A hemoglobin a vörösvérsejtekben található vérfesték, aminek a legfontosabb feladata az oxigén szállítása a szervezetben. A tüdőben az oxigén a hemoglobinhoz kapcsolódik, amely azt a test szöveteihez továbbítja. A hemoglobin molekula vasat tartalmaz, amely nélkülözhetetlen ásványi anyag az étrendünkben. A hemoglobin mennyisége, mint a szervezetben található valamennyi anyagé, határértékek között mozog. A hemoglobin normál értéke különbözik a nőknél és a férfiaknál

Miért magasabb a véradáshoz szükséges hemoglobin szint, mint a normál érték minimuma?

A véradókra vonatkozó hemoglobin határértékek meghatározásánál figyelembe kell venni azt a követelményt, hogy a hemoglobin szintnek a vérvétel után is az egészséges tartományban kell maradnia.

Hogyan mérik a hemoglobin szintet?

Véradóknál a hemoglobin szint mérés az ujjbegyből vett vércsepp vizsgálatával történik. Az ujjbegyből való mintavétellel megállapított hemoglobin szint nem egyezik meg a kórházi laboratóriumokban vénából mért értékkel. Amennyiben vérszegénység miatt kezelésre szorul, a kezelőorvos a kórházi laboratórium eredményét fogja figyelembe venni.

Mit lehet tenni a normális hemoglobin érték megtartása érdekében?

A jelentősen alacsony hemoglobin szint kialakulhat betegség miatt is. Amennyiben a hemoglobin szint csak kicsivel van a véradáshoz szükséges határérték alatt, akkor annak gyakran táplálkozással összefüggő oka van. Miután a hemoglobin alap építőeleme a vas, az alacsony hemoglobin szint gyakori oka a szervezet vashiányos állapota. A vashiány gyakori okai: fogyókúra; nem kiegyensúlyozott diéta, táplálkozási szokás; vitaminhiány (B12, folsav); nők esetében a fokozott menstruációs vérzés. Az enyhébb vashiány helyreállítása helyes táplálkozással is megoldható. A rendszeres véradónak célszerű vasban gazdag étrendet fogyasztania. Az állati eredetű táplálékokban található vas sokkal jobban felszívódik, mint a növényi táplálékokban lévő. Jól felszívódó vasat tartalmaznak: húsfélék, belsőségek (különösen a máj), tojás, hal. A növényi vas felszívódását segíti, ha állati eredetű vassal együtt fogyasztjuk, továbbá javítja a felszívódást a C-vitamin és a savanyú gyümölcslé. A vas felszívódását rontja, ha vas tartalmú élelmiszerrel egy időben kenyeret, pékárut, babot, szóját, burgonyát, tejet, teát, kávét fogyasztunk. Sok növényi vasat tartalmaz: szeder, ribizli, tökmag, gomba, cékla, petrezselyem. Kisebb vashiány pótlására jól használhatók a bolti forgalomban található, vasat tartalmazó táplálék kiegészítők.

Melyek a véradás jogi feltételei?

Vért adhat minden olyan személy, aki: cselekvőképes, önként jelentkezik, ellenszolgáltatás nélkül, a követelményeknek megfelelő adatokat rendelkezésre bocsátotta, kivizsgálták és kikérdezték, írásban nyilatkozott arról, hogy a kikérdezés során igazat mondott, a kivizsgáló szakember úgy döntött, hogy alkalmas véradásra.

Milyen szempontok alapján dönt a kivizsgáló szakember az alkalmasságról?

A kivizsgáló azt a személyt nyilvánítja véradásra alkalmasnak, akivel kapcsolatban meggyőződött arról, hogy számára a véradás várhatóan nem jelent egészségi kockázatot, és akinél a fertőző betegségek vérrel történő átvitelének veszélye minimalizálható.

Sérti-e az alkotmányos jogokat, ha valakit kizárnak a véradásból?

A véradásra való alkalmasság nem függ a véradó vallási-, politikai meggyőződésétől, bőrszínétől, származásától, szexuális irányultságától. Ugyanakkor a véradás nem alkotmányos jog, ezért az OVSz a véradók egészségének védelme és a fertőzés átvitel kockázatának csökkentése érdekében kizárhat embercsoportokat foglalkozás, élethelyzet, szokás stb. alapján, és a kivizsgáló szakember kizárhat egyedi mérlegelés alapján.

A kivizsgáló szakember szubjektív szempontok alapján is dönthet a kizárásról?

Ha a szabályozás előírja a jelentkező kötelező kizárását valamilyen körülmény miatt, akkor a kivizsgálónak nincs mérlegelési lehetősége. Ha a kivizsgáló szakembernek kétsége van a véradásra jelentkező alkalmasságával kapcsolatban, a kizárásról kell döntenie. Ide tartozik például, ha a véradó a kikérdezés során nem válaszol valamelyik kérdésre, válasza nem egyértelmű, vagy nem meggyőző

Kizárhatnak-e valakit a véradásból indoklás nélkül?

A kivizsgáló szakembernek minden esetben, szóban részletesen tájékoztatnia kell a véradót a kizárás okáról, és a kapcsolódó teendőkről. A véradónak aláírásával igazolnia kell, hogy a tájékoztatást megkapta.

Van-e jogorvoslat a kizárással szemben?

A kivizsgáló szakember aktuális döntése ellen nincs jogorvoslat. A számítógépes rendszerben rögzített kizárás felülbírálásával kapcsolatos kérését elektronikus levélben az ovsz@ovsz.hu címre lehet küldeni.

Felelősségre vonható-e az a véradó, aki valótlanságot állított a kérdőíven?

A véradónak véradás előtt aláírásával kell igazolnia, hogy a kérdőívet a valóságnak megfelelően töltötte ki. Ha szándékosan valótlan adatokat ad meg, és ebből kár származik, akkor azért felelősséggel tartozik.

Mennyi a megengedett alkohol mennyiség véradás előtt?

Véradás előtt ne igyon alkoholt. A maximálisan megengedhető mennyiség a véradás előtt két órával elfogyasztott 0,5 l sör vagy 2 dl bor vagy 0,5 dl tömény ital.

A rendszeres alkoholfogyasztók adhatnak vért?

Aki rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt iszik és ennek testi tünetei is vannak, például alkohol hiányában remeg a keze vagy verejtékezik, illetve májkárosodást vagy más szervi elváltozást okozott az alkohol, akkor nem adhat vért abban az esetben sem, ha pillanatnyilag józan.

Szabad-e cigarettázni, kávézni véradás előtt?

A társadalmilag elfogadott mértékben fogyasztott élvezeti szerek (cigaretta, kávé, hangulatjavító tea stb.) nem befolyásolják a véradásra való alkalmasságot.

Tetoválásnak számít-e a tartós smink?

A tartós smink, ami magában foglalja a microbladig technikát is, azonos megítélés alá esik, mint a tetoválás

Miért nem szabad vért adni tetoválást követően?

A nemzetközi tapasztalatok alapján jelentősen megnő a fertőzés kockázata tetoválást követően.

Mit tekintünk szexuális kapcsolatnak

Vaginális, orális, anális szex (pénisz és hüvely, pénisz és száj, pénisz és végbél közötti érintkezés), függetlenül attól, hogy óvszert vagy más védelmet használtak-e vagy sem.

Kit tekintünk kockázatos szexuális partnernek?

Fertőzésátvitel szempontjából kockázatos szexuális partner: prostituált, injekciós kábítószert használó személy, szexuálisan kicsapongó életformát folytató személy, ismeretlen személy, alkalmi szórakozóhelyi ismerős, kiközvetített partner; ismert vagy gyanított hepatitis B-pozitív (HBV), hepatitis C-pozitív (HCV), HIVpozitív személy; nemibeteg személy; fertőző májgyulladásban szenvedő beteg; vérzékeny beteg, dializált beteg; szexuális erőszak áldozata.

Számít-e a kockázat megítélésében a résztvevők neme?

A kapcsolat kockázatának megítélése szempontjából érdektelen a résztvevők neme, szexuális irányultsága és nemi identitása.

Számít-e a szexuális kockázat megítélésében az óvszerhasználat, vagy a gyógyszeres védekezés?

Az óvszer vagy a gyógyszeres védekezés csökkenti a szexuális együttlét alatt a fertőzés kockázatát de nem ad 100% védelmet. Akinek fél éven belül kockázatos partnerrel volt szexuális kapcsolata nem adhat vért akkor sem, ha óvszert használtak, vagy gyógyszeres védekezést alkalmaztak (pl. PrEP).

Mi a Chagas-betegség?

A Chagas-kór a Trypanosoma cruzi nevű trópusi parazita által okozott betegség, melyet Közép- és Dél-Amerikában többnyire a rablópoloskák terjesztenek. A paraziták a vérben élnek, és a beteg hosszú ideig tünetmentes és fertőző lehet.

Mi a Creutzfeldt-Jakob betegség?

A Creutzfeld-Jakob betegség (CJD) halálos kimenetű, ismeretlen eredetű központi idegrendszeri sorvadás, ami időnként családi halmozódást mutat. A betegség új változata a szarvasmarháról emberre terjedő („kergemarha-kór”) CJDv, elsősorban az Egyesült Királyságban fordult elő.

Honnan tudható, hogy volt-e Creutzfeldt-Jakob beteg a vérrokonok között?

A Creutzfeld-Jakob betegség olyan ritka kórkép, ami súlyos szellemi leépüléssel jár. A betegségről a családtagok kénytelenek értesülni.

Mi a Gilbert-Lereboulletszindróma?

Olyan öröklődő állapot, amelyet a vér megemelkedett bilirubin szintje okoz. Nem tekintik betegségnek.

Milyen betegség a lepkehimlő?

A lepkehimlő a Parvovírus B19 vírus által okozott gyermekbetegség, ami az arc jellegzetes kipirosodásáról kapta a nevét. A fertőzés enyhe lefolyású, azonban vetéléshez vezethet, ha olyan terhes nő fertőződik vele aki gyermekkorában nem esett át rajta. Más betegségekben is kedvezőtlenül befolyásolhatja a beteg állapotát.

Miért kérdeznek rá nyomatékosan a maláriafertőzés kockázati lehetőségére?

A malária szúnyogok által terjesztett fertőző betegség, mely évente 250 millió embert fertőz meg, s 1 millió ember halálát okozza. A malária kórokozó sok éven keresztül tünetmentesen hordozható és vérkészítményekkel átadható, ami végzetes következményekkel járhat.

Malária elleni gyógyszer szedése esetén is kizárják a maláriával fertőzött területről visszatérőket?

A kemoprofilaxis (pl. Delagil chloroquin, Lariam mefloquin) illetve a megelőző céllal szedett antibiotikus kezelés (pl. Doxycylin) nem mentesíti a véradót a kizárás alól.

Miért nem adhat vért, aki meggyógyult a szifilisz betegségből?

A levett vérminta vizsgáló módszere a szifilisz kórokozója (Treponema pallidum) ellen képződő antitesteket mutatja ki, tehát a gyógyult szifiliszes személy esetében is pozitív a vizsgálati eredmény.

Milyen gyakran adhat vért akinek hemokromatózisa van?

A hemokromatózisban szenvedő betegek nyolchetente (56 nap) adhatnak vért, ami a teljes véradások közötti szokásos várakozási idő az OVSz-nél.

Miért nem szabad vért adni IBD (gyulladásos bélbetegség) esetén?

Jelenleg a betegség oka nem tisztázott, felmerülhet fertőzéses eredet. A bél nyálkahártya sérülésein keresztül baktériumok kerülhetnek a véráramba, amelyek vérrel átvihetők, és a leromlott beteg szervezetben szövődményeket okozhatnak.

Mi a Neurofibromatózis?

A neurofibromatózis I. típusa (szerzői neve Recklinghausen-szindróma) genetikai eredetű, öröklődő kórkép, amelynél testszerte – a környéki idegrendszerből kiinduló - csomók jelennek meg. A betegséget tulajdonképpen az idegrostokat körülvevő kötőszöveti sejtek túlburjánzása okozza.

A véradás előtt megkérdezik, hogy milyen gyógyszert szedek?

A véradás előtt megkérik, hogy jelölje a kérdőíven, ha bármilyen gyógyszert szed, vagy a tájékoztatóban felsorolt gyógyszerek bármelyikét szedte a múltban, a megadott időn belül.

Véradás előtt mennyi idővel kell abbahagyni a gyógyszer szedését?

Orvosi engedély nélkül nem szabad szüneteltetni a gyógyszer szedését annak érdekében, hogy vért adhasson!

Mit tegyek, ha a gyógyszer tájékoztatóban nem találok egyértelmű választ a kérdésemre?

Kérdezz az ovsz@ovsz.hu címen a Vérellátó szakembereitől.

Hogyan tudom megkönnyíteni a kivizsgáló szakember munkáját?

A forgalomban lévő gyógyszerek listája napról napra változik, ezért a leghelyesebb, ha rendszeresen szedett receptköteles gyógyszered vagy annak ismertetőjét magaddal viszed a véradásra.

Mit jelent az, hogy egy országot az OVSz nyomon követ? Milyen országok kerülnek az EPAlarm listára?

Az Országos Vérellátó Szolgálat Minőségbiztosítási Igazgatósága nyomon követi a járványügyi helyzetre vonatkozó nemzetközi értesítéseket, például az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) fertőzőbetegség-figyelői és gyorsreagáló rendszerének jelzéseit. A nemzetközi jelzések alapján az EU tagállamokra és az azokkal határos országokra vonatkozóan hetente frissül az ízeltlábúak által terjesztett vírusos lázak – elsősorban, de nem kizárólag Nyugat-Nílusi láz (WNV) – időszakos előfordulásának listája (EPAlarm lista).

A kivizsgálás után kiderül, hogy egészséges vagyok-e?

A véradók alkalmassági vizsgálata nem minősül teljes körű orvosi kivizsgálásnak. A kivizsgálás során nem feltétlenül derülnek ki az Ön eddig ismeretlen egészségi állapotai, betegségei.

Kapcsolódó anyagok

Kapcsolódó dokumentumok

Tedd fel Te is a benned motoszkáló kérdést! Írd meg messengeren — m.me/veradoriado, vagy e-mailben — kozosseg@dmag.hu

#célzottvéradás #felhívás #irányítottvéradás #segítség #transzfúzió #trombocita #vér #véradás #vérkészítmény

Hol lehet vért adni? Véradó helyek, események országszerte

Felhívás! Aktuális vérigények, vérszükségletek, irányított véradás felhívások

Julianna A- Édesanyámnak, Juliannának húsvétkor derült ki, hogy epeuti rosszindulatú daganata van májáttéttel ...

Tünde A- Azóta, hogy 2 éve eltávolították az egyik csípőprotézisemet, lengő (girdlestone) csípővel élek ...

József 0+ Férjem, József idült myeloproliferatív betegséggel küszködik ...

#aktuális #anya #anyuka #arhnegatív #arhnegatívvércsoport #áttét #áttétesrák #bácskiskunmegyeikórház #célzottvéradás #daganat #daganateltávolítás #daganatsebészet #életmentőműtét #epe #epehólyag #epeutidaganat #epevezeték #felhívás #fesztiválosvéradáspártolás #irányítottvéradás #kockázatos ... #kórház #lehetszteisdonor #máj #májáttét #műtét #onkológia #onkosebészet #operálnikell #sebészet #segítségkérés #sejtburjánzás #vér #véradás #véradó #véradomány #vérbiztosítás #vérfelajánlás #vérhiány #vérigény #vérkészítmény #vérpótlás #vérszükséglet #anaemia #anémia #beteg #csípőprotézis #debrecen #girdlestone #gyulladás #gyulladt #hematológia #lengőcsípő # #ortopédia #plusz1esély #pluszegyesély #recipiens #vérátömlesztés #vérdonor #vérszegénység #vészesvérszegénység #0pozitív #0rhpozitív #belgyógyászat #bp #budapest #csontvelő #édesapa #kezelés #pozitív #akut #altatás #altatásbantartják #altatják #apozitív #arhpozitív #arhpozitívvércsoport #életveszélyes #férfi #hasnyálmiriggyulladás #hasnyálmirigy #heveny #lélegeztetőgép #pancreatitis #súlyos #szentjánoskórház #szövődmény #0rhpozitívvércsoport #akceptor #alacsonyhemoglobin #ér #érgomolyag #érték #fekély #gyomor #gyomorfekély #gyomorműtét #gyomorvérzés #haemangióma #hasiműtét #hemoglobin #hemoglobinszint #honvédkórház #jelentkezés #jótékonyság #központ #krónikus #magyarhonvédségegészségügyiközpont #mh #mhek #nagymama #szív #szívbeteg #szívbillentyű #szívbillentyűcsere #szívbillentyűműtét #szívbillentyűzavar #vérnyomás #vértranszfúzió #vérzés #bnegatív #brhnegatív #brhnegatívvércsoport #édesanya #fertőzés #kaposimór #kaposimórkórház #kaposvár #kemo #kemoterápia #leukaemia #leukémia #oktató #rák #trombocita #trombocitadonor #véralvadásizavar #vérrák #belsővérzés #honvédség #korlátozott #legyengült #lelet #mávkórház #mintavétel #negatív #rosszindulatú #szövettan #vészes #anegatív #koszorúér #koszorúérszűkület #szívkoszorúér #szívműtét

Magyar Donor Életmód Magazin
Magyar Közösségi Köldökzsinórvér-Őssejtbank petíció

Kihelyezett irányított véradás helyszínek

A kitelepülő véradások különböző helyszíneken, olykor egyéb rendezvények keretében kínálnak lehetőséget a véradásra ...

Aktuális helyszínek és időpontok

Ajkai Nagy László Művelődési Központ Anarcs Polgármesteri Hivatal Nagykőrösi Művelődési Ház – Arany János Kulturális Központ Dr. Fél Edit Közösségi Tér AutóCity Zrt. Bábolnai Közösségi Ház Bácsborsódi József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Balassagyarmat Megyeháza Balassi Bálint Általános Iskola - Eger Ballószög Faluház Bárdudvarnoki Faluház – Könyvtári, Információs és Közösségi Hely Baross Szőnyegáruház Nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda Bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár Békéscsaba Csaba Center Békéscsaba Marzek Kner Nyomda Békéscsabai Rendőrkapitányság Belegi Közösségi Ház Berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Ház Bicske Uszoda-Bicskei Napok Biharkeresztesi Városi Művelődési Ház és Könyvtár Bogyiszlói Művelődési Ház – Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Tér (IKSZT) Bóly Erzsébet Vigadó Bőnyi Faluház (IKSZT Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér) Bonyhád Kórház és Rendelőintézet Bourns Hungary Kft. (Veszprém) Bükkábrány, Bányász Emlékház Campona Bevásárlóközpont Celldömölki KMKK Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Corvin Plaza Csapodi Faluház Csengele - Faluház Csopaki Kultúrház – Művelődési Ház Püspökladányi Dorogi Márton Városi Művelődési Központ Dunaszegi IKSZT – Széchenyi István Művelődési Ház Ebergőc Művelődési Ház Egyházasrádóci Meseház Óvoda Eleki Reibel Mihály Művelődési Központ Érdi Szepes Gyula Művelődési Központ – Parkvárosi Közösségi Ház Erdészeti és Vízü-i SzKI Barcs-Középrig. Erdőkertesi Faluház és Könyvtár Esztergom Kapcsolatok Háza Felsőörsi Civilház Felsőszentiváni Művelődési Ház és Könyvtár Felsőzsolca Városi Sportcsarnok és Rendezvények Háza Foktő, Egészségház Földeáki Művelődési Ház és Könyvtár FORRÁS Óvoda, Orosháza Forráskúti Jerney János Művelődési Ház és Könyvtár FRAISA Hungária Kft. Galamboki Biztos Kezdet Gyerekház Garéi Polgármesteri Hivatal Gellénháza Művelődési Központ Piramis Építőház Kft. (Göd) GoldSoli Véradás (ANTSZ épülete) Győrladaméri Bóbita Óvoda és Bölcsőde Hableány Badacsony Étterem Hajósi Egyesületek Háza Hatvani Grassalkovich Művelődési Ház HBM. Kormányhivatal Irodaépület Debrecen Héreg Németautó Találkozó Hernádnémeti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde Hidasi Benedek Elek Német Nemzetiségi Általános Iskola Hirschler Üvegipari Vállalkozás Hodász Szociális Szolgáltató Központ Homokszentgyörgyi Művelődési Ház és Könyvtár Dunaújvárosi Horgásztanya – Sporthorgász Egyesület Hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Iklódbördőce Művelődési Ház Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Ház Ják Öregek Napközi Otthona Jam Ház Vecsés Kálmáncsai Művelődési Ház Kántorjánosi Művelődési Ház Kaposmérői Szociális Alapszolgáltatási Központ Kaposvár Pláza Karcagi Művelődési Ház – Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár Kardoskúti Móra Ferenc Művelődési Ház és Községi Könyvtár Kaszaperi Művelődési Ház – Közösségi, Közművelődési Színtér és Könyvtár, Teleház Kecskéd Művelődési ház Kelebiai Agrárkereskedelmi Központ Kerekegyházi Katona József Művelődési Ház és Könyvtár Kétpó Művelődési Ház Kisar Művelődési Ház Kiskőrösi Művelődési Ház – Petőfi Sándor Művelődési Központ Kiskundorozsmai Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház Kiskunfélegyháza Katasztrófavédelem Kismarosi Művelődési Ház Kispesti Véradók Egyesülete (Civilek Háza) Kisszekeresi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely Kisterenye Civil ház Szent Damján Görögkatolikus Kórház (volt Felső-Szabolcsi Kórház) Gyulai Kolbász Múzeum Költő Nagy Imre Művelődési Ház Sárrétudvari Kömlői Művelődési Ház Kakucsi Rónay György Könyvtár és Közösségi Ház Szerepi Iskolai és Községi Könyvtár Dunaújvárosi Kormánytisztviselők Kormány tisztviselős véradás Baja Kormányhivatal Eger Kaposvári Kormányhivatal – Kormányablak Kormányhivatal Tatabánya Körösújfalui Művelődési Ház Komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár Kultik Mozi Kunszállás Művelődési Ház Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ Szabó Gyula Kulturális Intézmény és Kiállítóterem Újpesti Ifjúsági Ház Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt. (Orosháza) Debreceni Lion Office Center – Symphonia Étterem Lions Club Kaposvár Lovászi Művelődési Ház Maglódi MagHáz – Művelődés Ház TEF 2022 Toborzó Emlékfutás – MH HKNYP Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (Kecskemét, 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda) Hajdúhadházi Magyar Pünkösdi Egyház Malom Club Baja – Szórakoztató komplexum Mályi Móra F. Közösségi Ház és Könyvtár Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ Mándok Művelődési Ház Máriapócs Coloplast Családi nap Markazi Várvölgye Általános Iskola Mars Magyarország Kft. Szatmár Optikai Gyártó és Forgalmazó Kft. Medgyessy Ferenc Gimnázium Debrecen Melinda Óvoda Pécs Mezőberény Művelődési Központ Mezőkövesdi Művelődési Ház Mezőtúri Közösségi Ház – Közművelődési és Sport KN Kft. Mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ Miskolc B-A-Z Megyei Kormányhivatal Miskolci Polgármesteri Hivatal Miskolci Egyetem Sportközpont Mogyoródi Juhász Jácint Művelődési Ház és Könyvtár Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Mosonszolnoki Művelődési Ház Kengyeli József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Művelődési Ház Nyírmártonfalva Siófoki McDonald’s napok Nagybajomi Sportcsarnok Nagycserkesz IKSZT Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér Nagydobos Házasságkötő Terem Nagyhalászi Petőfi Sándor Művelődési Ház Nagykanizsai Vasemberház Nagykanizsai Magyar Vöröskereszt Nagykorpádi Faluház Nagymaros Katolikus Találkozó Nagyszekeres Kisiskola – Petőfi Sándor Általános Iskola és Óvoda Neszmély Művelődési Ház Noszvaji Könyvtár és Turisztikai Iroda Ábrányi Kornél Művelődési Ház és Könyvtár Nyírbogdány Gyártelepi Közösségi Ház Eissmann Automotive Hungaria Kft. Nyíribronyi Orvosi Rendelő Nyírjákói Általános Iskola Nyírturai Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) Öcsödi Művelődési Ház Okányi ÁMK Általános Művelődési Központ Ököritófülpös Egészségház Ongai Csokonai Vitéz Mihály Művelődési Ház és Könyvtár Orfűi Polgármesteri Hivatal Orosháza Máltai Játszótér Alsónémedi Orvosi Rendelő Ózd Civil Ház Ózd Tűzoltóság Páli Kultúrház Papa Joe's Saloon & Steakhouse Pápai Hús Kft. Piliscsévi Kálmánfi Béla Művelődési Ház és Könyvtár Pilisszántói Baross-ház (Kultúrház) Pitvarosi Művelődési Ház és Könyvtár – Erdei Ferenc Közösségi Színtér Plazma Center Békéscsaba Szekszárdi Polgármesteri Hivatal Pólus Center XV.Bp. Posta Sopron Praktiker Szeged Rajka, Faluház Rakamazi Városi Művelődési Központ és Könyvtár Református Általános Iskola Cegléd Rémi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Gyulai Rendőrkapitányság Rezi Faluház Salgótarjáni Megyeháza, Önkormányzat Segesdi Művelődési Ház – Pünkösd Márton Általános Művelődési Központ Sella&Decor Kft. Serényfalva Művelődési Ház Hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház SK Battery Hungary Kft. Sopronhorpácsi Dr. Sedlmayr Kurt Művelődési Ház és Könyvtár Sorokpolány Művelődési Ház Sülysápi Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár Szabadkígyósi Művelődési Ház Szabolcsbáka Faluház Szamosszeg Művelődési Ház Szarvasi Járási Hivatal Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum Szeghalmi Művelődési Központ Székesfehérvári Fehér Palota Üzletközpont Székesfehérvár-István Király Ált. Iskola Szent Bertalan Főplébánia Szentendre Skanzen Szentgotthárd Színház Szigetvár Sportcsarnok Szihalomi Művelődési Ház és Könyvtár Szociális Szolgáltató és Inf.Központ Körmend Szőlősgyöröki IKSZT – Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér Szuloki Általános Iskola Tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ Sanmina - SCI Magyarország Kft. (Tatabánya) Telekgerendás Művelődési Ház Tényő, IKSZT Tiszabercel Egészségház Tiszafüred Művelődési Ház Tiszakarádi Kántor Pál Művelődési Ház – ÁMK Általános Művelődési Központ Tiszalök Művelődési Ház Tolnai MAG-Ház turisztikai látogatóközpont és műszaki-kulturális bemutatóhely Tornyiszentmiklósi Művelődési Ház és Könyvtár Törökbálint Sportközpont Cseh László Uszoda Törökkoppány Könyvtári, Információs és Közösségi Hely Ipolyi Művelődési Központ, Könyvtár és Butyka Béla Helytörténeti Gyűjtemény Transcosmos Hungary Kft. (Debrecen) Tungsram Operations Kft. – Oktató Központ Üllői Kiss Sándor Művelődési Ház Uszód Községi Egészségház Vág Közösségi Ház Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. Derecskei Városi Művelődési Központ és Könyvtár Városi Sportcsarnok Kaposvár Balmazújvárosi Veres Péter Művelődési Ház (KK Kulturális Központ) Veresegyházi Váci Mihály Művelődési Központ Verőce - Művelődési Ház Veszprém - Kormányhivatal TEF 2022 Toborzó Emlékfutás – MH HKNYP Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (Veszprém, Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar) Veszprémvarsány, Önkorm. Házasságkötő t. Villeroy & Boch Magyarország Kft. VOLT Helyőrségi Klub (egykori egri tiszti klub) Volta Energy Solutions Hungary Kft. Westend Bevásárlóközpont Zádori Kultúrház és Könyvtár Zalahaláp Művelődési Ház Zalaszántói Gersei Pethő Kúria Zsadányi Általános Művelődési Központ – Művelődési Ház Zsámbék Művelődési ház

#aktuális #al­kat­rész #al­köz­pont #ál­ta­lá­nos­or­vos­tu­do­má­nyi­kar #a­lu­mí­ni­um­ön­tö­de #á­ram­szol­gál­ta­tó #ár­nyé­ko­lás­tech­ni­ka #autó #autó­al­kat­rész #autós #autós­találkozó #autós­véradás #autós­véradás­pártolás #avp #bap­tis­ta #bár #baromfi #ba­rom­fi­fel­dol­go­zó #be­vá­sár­ló­köz­pont #biz­ton­ság­tech­ni­ka #biz­to­sí­tás ... #bolt #bringás #céges #céges­­véradás #cé­ges­­vér­a­dás­­pár­to­lás #célzott­véradás #csa­pat­é­pít­és #csa­pat­é­pí­tő­tré­ning #cso­ma­go­ló­a­nyag #cso­ma­go­ló­a­nyag­gyár­tó #dandár #dohány #do­hány­fel­dol­go­zó #drag #drift #e­gye­tem #e­gye­te­mi #egyház #előadás #fabútor #faipari #fatelep #fegy­ve­res­e­rők #fel­de­rí­tő­zász­ló­alj #fel­dol­go­zó #fel­vo­nó­gyár­tó #felvonulás #fém­fel­dol­go­zó #fém­ön­tö­de #fesztivál #fesztiválos­véradás­pártolás #fő­is­ko­la #fröccsen­tés #fű­rész­te­lep #futás #futó #fu­va­ro­zó #ga­rázs­ka­pu #gép­ja­ví­tó #gép­te­lep #görög #gyár #gyártó #gyógy­szer­gyár #gyógy­szer­i­par #gyor­su­lás #gyü­le­ke­zet #gyü­le­ke­zet­i­ház #ha­tár­ren­dé­sze­ti­ki­ren­delt­ség #ha­tár­va­dász #ha­tár­vé­de­lem #ház­tar­tás­tech­ni­ka #hit #hit­gyü­le­ke­zet­e #hon­vé­de­lem #hon­véd­ség #imaház #in­for­ma­ti­ka #ipar #ipari #i­rá­nyí­tott­vér­a­dás #je­lent­ke­zés #je­zsu­ita #ka­to­li­kus #katona #ka­to­na­ság #kávé #kávézó #ke­rék­pá­ros­fel­vo­nu­lás #kerékpáros­véradás­pártolás #ke­resz­tény #kiállítás #ki­he­lye­zett­vér­a­dás #ki­ren­delt­ség #ki­te­le­pü­lő­vér­a­dás #klí­ma­tech­ni­ka #koncert #kő­zet­gya­pot #köz­le­ke­dés #központ #köz­pon­ti #kultúrház #ma­gyar­hon­véd­ség #mo­bil­vér­a­dás #mo­tor­os­bolt #mo­tor­os­fel­vo­nu­lás #mo­to­ros­vér­a­dás #motoros­véradás­pártolás #motoroztatás #mo­tor­szer­viz #mű­a­nyag­fel­dol­go­zó #mű­a­nyag­i­par­i #mun­ka­hely #mű­ve­lő­dé­si­ház #nap­e­lem­gyár #napmel #nyi­lat­ko­zat #pa­lac­ko­zó #parókia #pékség #plaza #plazma #plazma­center #plazma­pont #plé­bá­ni­a #pün­kös­di­egy­ház #rali #rally #rallye #re­for­má­tus #ren­dé­szet #rendezvény #rendház #rend­őr­ka­pi­tány­ság #ren­dőr­ség #rend­vé­de­lem #római #ru­ha­gyár #segítség #sem­mel­weis #sem­mel­we­is­e­gye­tem #sörgyár #sote #sport­szer­gyár­tás #szál­lít­má­nyo­zás #sze­ge­di­tu­do­mány­e­gye­tem #sze­re­tet­szol­gá­lat #szer­szám­fej­lesz­tés #szerviz #szte #ta­kar­mány #ta­kar­mány­gyár­tás #találkozó #tár­sa­dal­mi­sze­rep­vál­lal­ás #te­lep­hely #tűz­biz­tos #tűz­hely­gyár #va­gyon­ke­ze­lő #vallás #vásár #vascular #vas­ön­tö­de #véradás #vér­ad­ó­­ba­rát­­mun­ka­hely #véradóhely #véradomány #véradópont #vér­fel­a­ján­lás #vil­la­mos­i­par­i #vil­la­mos­mű­vek #vízmű #zöld­e­ner­gi­a

Fix véradó helyek, állandó véradási lehetőségek

A fix vagy állandó véradási lehetőségeket az OVSz vérellátó állomásokon, vagy kórházak transzfúziós osztályain biztosítja, jórészt állandó nyitvatartási időszakokban.

A legjobb lehetőség a rendszeres véradás életmód részévé tételéhez. A legtöbb helyszínen időpontfoglalásra is van lehetőség.

#fixvéradóhely #kihelyezettvéradás #kitelepülővéradás #transzfúziósosztály #véradóhely #vértranszfúziósosztály