Belépés

Regisztrált tagként még többet tehetsz!

Tájékoztató


GyIK Gyakran ismételt kérdések

Tájékoztatókból kimaradt válaszok, véradással kapcsolatban felmerülő kérdésekre ...

Te mire vagy kíváncsi?

CoVid-19 tesztet csinálnak?

Véradással kapcsolatban nem végeznek vizsgálatot koronavírusra, mondván vérrel való terjedése nem bizonyított.

CoVid-19 (SARS-CoV-2 koronavírus) fertőzés / megbetegedés után mikor lehet vért adni?

Onnantól mikor már teljesen felgyógyultál, tünetmentes vagy, három hét múlva (21 nap) már engedélyezik a véradást. Amennyiben van garatminta PCR vizsgálati negatív eredménye, akkor a kizárás a gyógyulást követően már két hét múlva (14 nap) feloldható. (CoVid-19 megbetegedésből gyógyultnak vagy tekinthető amennyiben az első tünetek (vagy az első pozitív vizsgálati eredmény) után eltelt legalább 10 nap és nincsenek légúti tüneteid (pl. köhögés), legalább 3 napja láztalan vagy és befejeződött a gyógyszeres kezelésed.)

CoVid-19 ellenanyag (vakcina) beadása után mennyi idővel lehet vért adni?

A Pfizer-BioNTech (Comiranty) vagy a Moderna (mRNA-1273) vakcinával történő immunizálás láz-, tünet-, és panaszmentesség esetén nem kizáró ok. Akár már másnap adható vér ... A magyarországi oltási programban történő Pfizer-BioNTech (COMIRNATY), MODERNA (mRNA-1273), AstraZeneca (Oxford), Szputnyik V és Sinopharm vakcinával történő immunizálás láz-, tünet-, és panaszmentesség esetén nem kizáró ok, azonban az oltás után (különösen az ismétlő oltást követően), néhány napig célszerű pihenőt tartani.

CoVid-19 ellenanyag (vakcina) beadása után mennyi idővel lehet plazmát adni?

A Pfizer-BioNTech (Comiranty) vagy a Moderna (mRNA-1273) vakcinával történő immunizálás láz-, tünet-, és panaszmentesség esetén 7 nap elteltével ... AstraZeneca (Oxford), Szputnyik V és Sinopharm vakcina után 14 nap után lehet vért adni.

CoVid-19 vakcina beadása vagy védettségi igazolvány (igazolás) nélkül is lehet vért adni?

Igen. Se a védettségi igazolvány (igazolás) megléte, sem az oltottság nem feltétele a véradományozásnak.

Ha felfázásra antibiotikumot szedek 5 napig mikor adhatok vért?

A gyógyszer szedésének befejezéstől számítva, általában 30 nap múlva már lehet vért adni.

Házhoz jönnek ki vért venni?

Az OVSz Országos Vérellátó Szolgálat nem megy házhoz. Kihelyezett / kitelepülő lehetőséget véradásra, kb. min. 30 jelentkező esetén biztosít.

Honnan tudhatom meg, hogy utolsó véradásom óta eletelt-e az 56 nap?

Hasznos, ha a véradásodat követően, a helyszínen kérsz 'Véradó Igazolvány'-t, amibe az elkövetkezendő véradások alkalmával gyűjtöd a pecséteket. Így a későbbiekben annak segítségével nyilvántarthatod véradási időpontjaidat. Amennyiben oldlaunkon irányított véradásra jelentkezel, véradás után frissítsd véradóstátuszodat így oldalunkon is követheted véradásaidat. Emellett a 'Véradók' csoportunkban általatad véradásonként feltöltött szelfijeid is segítségül szolgálhatnák. Mindezek mellett az OVSz Országos Vérellátó Szolgálat munkatársaitól is érdeklődhetz vagy az ovsz@ovsz.hu mailcímen, vagy a +36 1 372 4233 -es telefonszámon.

Hogyan tudhatom meg a véradás során adott vérem vizsgálati eredményeit?

Az Országos Vérellátó Szolgálat ovsz@ovsz.hu e-mail címére írt levélben kérheted a vizsgálati eredményeid kiküldését, akár az EESZT Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér -ben regisztrált olnline fiókodba.

Koronavírus elleni védettségi igazolvány nélkül is adhatok vért?

A jelenlegi szabályozások fényében igen. Védettségi igazolvány, oltottság nem feltétele a véradásnak.

Gyökérkezelés, foghúzás, vagy más komolyabb fogászati beavatkozás után mennyi idő múlva lehet vért adni?

Amennyiben nem alakul ki gyulladás vagy nincs egyéb panasz, a beavatkozástól számított 1 hónap 14 nap múlva már lehetséges a véradás.

Plazmaadás után hány nappal lehet vért adni?

Plazmaadást követően minimum 2 napnak kell eltelnie, de 7 napot azért érdemes még várni.

Plasztikai műtét után mikor lehet vért adni?

Műtéti beavatkozás után alapvetően 90 nap várakozási idő szükséges véradás előtt. Ezen az időtartamon a kivizsgáló orvos módosíthat a műtét jellegének megfelelően, a végső döntést a véradás előtti vizsgálat során tudja meghozni. Amennyiben a szükséges várakozási idő letelte után, teljesen panasz- és tünetmentes, gyulladásra utaló jel nincsen, trombózis nem fordult elő és a műtét után, esetleg megelőzési célból alkalmazott véralvadásgátló gyógyszer alkalmazását követően, legalább egy hét eltelt, meg lehet próbálni vért adni. Érdemes a véradásra elvinni a szakorvosi dokumentációt.

Tetoválás után mikor mehetek legközelebb vért adni?

Leghamarabb fél év múlva. Ne feledd, hogy a sminktetoválás is tetoválásnak számít!

Trombocitaferezis után hány napnak kell eltelnie a véradásig?

Véradás, trombocita adományozás után 2 nappal már lehetséges, de 1 hetet azért érdemes még várni.

Szemölcs fagyasztása után mikor lehet vért adni?

Amikor a fagyasztás után már nem lesz tünet, gyulladás, bőrpír, akkor lehetséges vért adni.

Véradás után mennyi időt kell várni a plazmaadással?

Véradás után 14-15 napot érdemes várni a következő plazmaadásig.

Véradás után mennyivel lehet trombocitát adni?

A trombocita donációval 1 hónapot (~30napot) érdemes várni teljes vér adományozása után.

Mi a hemoglobin?

A hemoglobin a vörösvérsejtekben található vérfesték, aminek a legfontosabb feladata az oxigén szállítása a szervezetben. A tüdőben az oxigén a hemoglobinhoz kapcsolódik, amely azt a test szöveteihez továbbítja. A hemoglobin molekula vasat tartalmaz, amely nélkülözhetetlen ásványi anyag az étrendünkben. A hemoglobin mennyisége, mint a szervezetben található valamennyi anyagé, határértékek között mozog. A hemoglobin normál értéke különbözik a nőknél és a férfiaknál

Miért magasabb a véradáshoz szükséges hemoglobin szint, mint a normál érték minimuma?

A véradókra vonatkozó hemoglobin határértékek meghatározásánál figyelembe kell venni azt a követelményt, hogy a hemoglobin szintnek a vérvétel után is az egészséges tartományban kell maradnia.

Hogyan mérik a hemoglobin szintet?

Véradóknál a hemoglobin szint mérés az ujjbegyből vett vércsepp vizsgálatával történik. Az ujjbegyből való mintavétellel megállapított hemoglobin szint nem egyezik meg a kórházi laboratóriumokban vénából mért értékkel. Amennyiben vérszegénység miatt kezelésre szorul, a kezelőorvos a kórházi laboratórium eredményét fogja figyelembe venni.

Mit lehet tenni a normális hemoglobin érték megtartása érdekében?

A jelentősen alacsony hemoglobin szint kialakulhat betegség miatt is. Amennyiben a hemoglobin szint csak kicsivel van a véradáshoz szükséges határérték alatt, akkor annak gyakran táplálkozással összefüggő oka van. Miután a hemoglobin alap építőeleme a vas, az alacsony hemoglobin szint gyakori oka a szervezet vashiányos állapota. A vashiány gyakori okai: fogyókúra; nem kiegyensúlyozott diéta, táplálkozási szokás; vitaminhiány (B12, folsav); nők esetében a fokozott menstruációs vérzés. Az enyhébb vashiány helyreállítása helyes táplálkozással is megoldható. A rendszeres véradónak célszerű vasban gazdag étrendet fogyasztania. Az állati eredetű táplálékokban található vas sokkal jobban felszívódik, mint a növényi táplálékokban lévő. Jól felszívódó vasat tartalmaznak: húsfélék, belsőségek (különösen a máj), tojás, hal. A növényi vas felszívódását segíti, ha állati eredetű vassal együtt fogyasztjuk, továbbá javítja a felszívódást a C-vitamin és a savanyú gyümölcslé. A vas felszívódását rontja, ha vas tartalmú élelmiszerrel egy időben kenyeret, pékárut, babot, szóját, burgonyát, tejet, teát, kávét fogyasztunk. Sok növényi vasat tartalmaz: szeder, ribizli, tökmag, gomba, cékla, petrezselyem. Kisebb vashiány pótlására jól használhatók a bolti forgalomban található, vasat tartalmazó táplálék kiegészítők.

Melyek a véradás jogi feltételei?

Vért adhat minden olyan személy, aki: cselekvőképes, önként jelentkezik, ellenszolgáltatás nélkül, a követelményeknek megfelelő adatokat rendelkezésre bocsátotta, kivizsgálták és kikérdezték, írásban nyilatkozott arról, hogy a kikérdezés során igazat mondott, a kivizsgáló szakember úgy döntött, hogy alkalmas véradásra.

Milyen szempontok alapján dönt a kivizsgáló szakember az alkalmasságról?

A kivizsgáló azt a személyt nyilvánítja véradásra alkalmasnak, akivel kapcsolatban meggyőződött arról, hogy számára a véradás várhatóan nem jelent egészségi kockázatot, és akinél a fertőző betegségek vérrel történő átvitelének veszélye minimalizálható.

Sérti-e az alkotmányos jogokat, ha valakit kizárnak a véradásból?

A véradásra való alkalmasság nem függ a véradó vallási-, politikai meggyőződésétől, bőrszínétől, származásától, szexuális irányultságától. Ugyanakkor a véradás nem alkotmányos jog, ezért az OVSz a véradók egészségének védelme és a fertőzés átvitel kockázatának csökkentése érdekében kizárhat embercsoportokat foglalkozás, élethelyzet, szokás stb. alapján, és a kivizsgáló szakember kizárhat egyedi mérlegelés alapján.

A kivizsgáló szakember szubjektív szempontok alapján is dönthet a kizárásról?

Ha a szabályozás előírja a jelentkező kötelező kizárását valamilyen körülmény miatt, akkor a kivizsgálónak nincs mérlegelési lehetősége. Ha a kivizsgáló szakembernek kétsége van a véradásra jelentkező alkalmasságával kapcsolatban, a kizárásról kell döntenie. Ide tartozik például, ha a véradó a kikérdezés során nem válaszol valamelyik kérdésre, válasza nem egyértelmű, vagy nem meggyőző

Kizárhatnak-e valakit a véradásból indoklás nélkül?

A kivizsgáló szakembernek minden esetben, szóban részletesen tájékoztatnia kell a véradót a kizárás okáról, és a kapcsolódó teendőkről. A véradónak aláírásával igazolnia kell, hogy a tájékoztatást megkapta.

Van-e jogorvoslat a kizárással szemben?

A kivizsgáló szakember aktuális döntése ellen nincs jogorvoslat. A számítógépes rendszerben rögzített kizárás felülbírálásával kapcsolatos kérését elektronikus levélben az ovsz@ovsz.hu címre lehet küldeni.

Felelősségre vonható-e az a véradó, aki valótlanságot állított a kérdőíven?

A véradónak véradás előtt aláírásával kell igazolnia, hogy a kérdőívet a valóságnak megfelelően töltötte ki. Ha szándékosan valótlan adatokat ad meg, és ebből kár származik, akkor azért felelősséggel tartozik.

Mennyi a megengedett alkohol mennyiség véradás előtt?

Véradás előtt ne igyon alkoholt. A maximálisan megengedhető mennyiség a véradás előtt két órával elfogyasztott 0,5 l sör vagy 2 dl bor vagy 0,5 dl tömény ital.

A rendszeres alkoholfogyasztók adhatnak vért?

Aki rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt iszik és ennek testi tünetei is vannak, például alkohol hiányában remeg a keze vagy verejtékezik, illetve májkárosodást vagy más szervi elváltozást okozott az alkohol, akkor nem adhat vért abban az esetben sem, ha pillanatnyilag józan.

Szabad-e cigarettázni, kávézni véradás előtt?

A társadalmilag elfogadott mértékben fogyasztott élvezeti szerek (cigaretta, kávé, hangulatjavító tea stb.) nem befolyásolják a véradásra való alkalmasságot.

Tetoválásnak számít-e a tartós smink?

A tartós smink, ami magában foglalja a microbladig technikát is, azonos megítélés alá esik, mint a tetoválás

Miért nem szabad vért adni tetoválást követően?

A nemzetközi tapasztalatok alapján jelentősen megnő a fertőzés kockázata tetoválást követően.

Mit tekintünk szexuális kapcsolatnak

Vaginális, orális, anális szex (pénisz és hüvely, pénisz és száj, pénisz és végbél közötti érintkezés), függetlenül attól, hogy óvszert vagy más védelmet használtak-e vagy sem.

Kell időpontot foglalni véradáshoz vagy előre bejelentkezni?

Az időpont foglalása, bejelentkezés nem feltétele a véradásnak / irányított véradásnak. A véradást szervezők munkáját segítheti, illetve, ha annyian jelentkeznek a helyszínen véradásra, hogy nem férne bele mindenki az időbe, az online bejelentkezőket előbbre vehetik.

Kit tekintünk kockázatos szexuális partnernek?

Fertőzésátvitel szempontjából kockázatos szexuális partner: prostituált, injekciós kábítószert használó személy, szexuálisan kicsapongó életformát folytató személy, ismeretlen személy, alkalmi szórakozóhelyi ismerős, kiközvetített partner; ismert vagy gyanított hepatitis B-pozitív (HBV), hepatitis C-pozitív (HCV), HIVpozitív személy; nemibeteg személy; fertőző májgyulladásban szenvedő beteg; vérzékeny beteg, dializált beteg; szexuális erőszak áldozata.

Számít-e a kockázat megítélésében a résztvevők neme?

A kapcsolat kockázatának megítélése szempontjából érdektelen a résztvevők neme, szexuális irányultsága és nemi identitása.

Számít-e a szexuális kockázat megítélésében az óvszerhasználat, vagy a gyógyszeres védekezés?

Az óvszer vagy a gyógyszeres védekezés csökkenti a szexuális együttlét alatt a fertőzés kockázatát de nem ad 100% védelmet. Akinek fél éven belül kockázatos partnerrel volt szexuális kapcsolata nem adhat vért akkor sem, ha óvszert használtak, vagy gyógyszeres védekezést alkalmaztak (pl. PrEP).

Mi a Chagas-betegség?

A Chagas-kór a Trypanosoma cruzi nevű trópusi parazita által okozott betegség, melyet Közép- és Dél-Amerikában többnyire a rablópoloskák terjesztenek. A paraziták a vérben élnek, és a beteg hosszú ideig tünetmentes és fertőző lehet.

Mi a Creutzfeldt-Jakob betegség?

A Creutzfeld-Jakob betegség (CJD) halálos kimenetű, ismeretlen eredetű központi idegrendszeri sorvadás, ami időnként családi halmozódást mutat. A betegség új változata a szarvasmarháról emberre terjedő („kergemarha-kór”) CJDv, elsősorban az Egyesült Királyságban fordult elő.

Honnan tudható, hogy volt-e Creutzfeldt-Jakob beteg a vérrokonok között?

A Creutzfeld-Jakob betegség olyan ritka kórkép, ami súlyos szellemi leépüléssel jár. A betegségről a családtagok kénytelenek értesülni.

Mi a Gilbert-Lereboulletszindróma?

Olyan öröklődő állapot, amelyet a vér megemelkedett bilirubin szintje okoz. Nem tekintik betegségnek.

Milyen betegség a lepkehimlő?

A lepkehimlő a Parvovírus B19 vírus által okozott gyermekbetegség, ami az arc jellegzetes kipirosodásáról kapta a nevét. A fertőzés enyhe lefolyású, azonban vetéléshez vezethet, ha olyan terhes nő fertőződik vele aki gyermekkorában nem esett át rajta. Más betegségekben is kedvezőtlenül befolyásolhatja a beteg állapotát.

Miért kérdeznek rá nyomatékosan a maláriafertőzés kockázati lehetőségére?

A malária szúnyogok által terjesztett fertőző betegség, mely évente 250 millió embert fertőz meg, s 1 millió ember halálát okozza. A malária kórokozó sok éven keresztül tünetmentesen hordozható és vérkészítményekkel átadható, ami végzetes következményekkel járhat.

Malária elleni gyógyszer szedése esetén is kizárják a maláriával fertőzött területről visszatérőket?

A kemoprofilaxis (pl. Delagil chloroquin, Lariam mefloquin) illetve a megelőző céllal szedett antibiotikus kezelés (pl. Doxycylin) nem mentesíti a véradót a kizárás alól.

Miért nem adhat vért, aki meggyógyult a szifilisz betegségből?

A levett vérminta vizsgáló módszere a szifilisz kórokozója (Treponema pallidum) ellen képződő antitesteket mutatja ki, tehát a gyógyult szifiliszes személy esetében is pozitív a vizsgálati eredmény.

Milyen gyakran adhat vért akinek hemokromatózisa van?

A hemokromatózisban szenvedő betegek nyolchetente (56 nap) adhatnak vért, ami a teljes véradások közötti szokásos várakozási idő az OVSz-nél.

Miért nem szabad vért adni IBD (gyulladásos bélbetegség) esetén?

Jelenleg a betegség oka nem tisztázott, felmerülhet fertőzéses eredet. A bél nyálkahártya sérülésein keresztül baktériumok kerülhetnek a véráramba, amelyek vérrel átvihetők, és a leromlott beteg szervezetben szövődményeket okozhatnak.

Mi a Neurofibromatózis?

A neurofibromatózis I. típusa (szerzői neve Recklinghausen-szindróma) genetikai eredetű, öröklődő kórkép, amelynél testszerte – a környéki idegrendszerből kiinduló - csomók jelennek meg. A betegséget tulajdonképpen az idegrostokat körülvevő kötőszöveti sejtek túlburjánzása okozza.

A véradás előtt megkérdezik, hogy milyen gyógyszert szedek?

A véradás előtt megkérik, hogy jelölje a kérdőíven, ha bármilyen gyógyszert szed, vagy a tájékoztatóban felsorolt gyógyszerek bármelyikét szedte a múltban, a megadott időn belül.

Véradás előtt mennyi idővel kell abbahagyni a gyógyszer szedését?

Orvosi engedély nélkül nem szabad szüneteltetni a gyógyszer szedését annak érdekében, hogy vért adhasson!

Mit tegyek, ha a gyógyszer tájékoztatóban nem találok egyértelmű választ a kérdésemre?

Kérdezz az ovsz@ovsz.hu címen a Vérellátó szakembereitől.

Hogyan tudom megkönnyíteni a kivizsgáló szakember munkáját?

A forgalomban lévő gyógyszerek listája napról napra változik, ezért a leghelyesebb, ha rendszeresen szedett receptköteles gyógyszered vagy annak ismertetőjét magaddal viszed a véradásra.

Mit jelent az, hogy egy országot az OVSz nyomon követ? Milyen országok kerülnek az EPAlarm listára?

Az Országos Vérellátó Szolgálat Minőségbiztosítási Igazgatósága nyomon követi a járványügyi helyzetre vonatkozó nemzetközi értesítéseket, például az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) fertőzőbetegség-figyelői és gyorsreagáló rendszerének jelzéseit. A nemzetközi jelzések alapján az EU tagállamokra és az azokkal határos országokra vonatkozóan hetente frissül az ízeltlábúak által terjesztett vírusos lázak – elsősorban, de nem kizárólag Nyugat-Nílusi láz (WNV) – időszakos előfordulásának listája (EPAlarm lista).

A kivizsgálás után kiderül, hogy egészséges vagyok-e?

A véradók alkalmassági vizsgálata nem minősül teljes körű orvosi kivizsgálásnak. A kivizsgálás során nem feltétlenül derülnek ki az Ön eddig ismeretlen egészségi állapotai, betegségei.

Kapcsolódó anyagok
Kapcsolódó dokumentumok

Tedd fel Te is a benned motoszkáló kérdést! Írd meg messengeren — m.me/veradoriado, vagy e-mailben — kozosseg@dmag.hu

#célzottvéradás #felhívás #irányítottvéradás #segítség #transzfúzió #trombocita #vér #véradás #vérkészítmény

Felhívás! Aktuális vérigények, vérszükségletek, irányított véradás felhívások

József 0+ Férjem, József idült myeloproliferatív betegséggel küszködik ...

József 0- Kedves ismerősömnél, Józsefnél értágítást kellene végrehajtani ...

Zsuzsanna A- Édesanyám, Zsuzsanna, nyirokrendszerére több áttétet is képző petefészekrák ellen küzd közel 4 éve ...

0pozitív 0rhpozitív anaemia anémia belgyógyászat bp budapest célzottvéradás csontvelő édesapa felhívás irányítottvéradás kezelés kórház plusz1esély pluszegyesély pozitív segítségkérés vér véradás vérbiztosítás ... vérdonor vérfelajánlás vérhiány vérigény vérkészítmény vérpótlás vérszegénység vérszükséglet 0rhnegatívvércsoport 24h adatkiadás akceptor aktuális beteg donáció donor donorraváró ér értágítás férfi halasztottműtét hemoglobin hemoglobinszint irányításhozszükségesadatok irányítottvéradáshozszükségesadatok lehetszteisdonor magyar motiváció műtét negatív operáció operálnikell támogató töröltműtét véradomány vérkeringés vértranszfúzió vészes vészesvérszegénység anegatív anya anyuka arhnegatív arhnegatívvércsoport áttét áttétesrák betegség daganat jelentkezés jósaandrásoktatókórház jótékonyság méh méheltávolítás nőgyógyászat nyíregyháza nyirokcsomó onkológia petefészek petefészekdaganat petefészekeltávolítás petefészekrák rák rákossejtszóródás rosszindulatú szóródás szükséglet túlvanaműtéten tumor véradó

Magyar Közösségi Köldökzsinórvér-Őssejtbank petíció
Véradók a facebookon

Kihelyezett irányított véradás helyszínek

A kitelepülő véradások különböző helyszíneken, olykor egyéb rendezvények keretében kínálnak lehetőséget a véradásra ...

Aktuális helyszínek és időpontok

Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ABB Kft. – Kecskeméti Gyáregység Agria Park Bevásárlóközpont Agrokémia Sellye Zrt. Ajkai Nagy László Művelődési Központ Aldebrői Gondozási Központ Apostagi Faluház és Könyvtár Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola Székesfehérvári KÖFÉM Művelődési Ház Aszódi Kistérségi Gondozási Központ AsiaCenter Bevásárlóközpont Bácsborsódi József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Bácskai Kultúrpalota Bajnai Közösségi Ház Balatoni Orvosi Rendelő Balatonedericsi Művelődési Ház és Könyvtár Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal Balatonfűzfői Vágfalvi Ottó Művelődési Ház, Könyvtár és Turisztikai Központ Balatonfűzfő VSZC Öveges József Technikum és Kollégium Balatonkenesei Kultúra Háza – Közművelődési Intézmény és Könyvtár Balfi Szanatórium Balkányi Szent Miklós Szeretetotthon és Menedékház Barcsi Móricz Zsigmond Művelődési Központ Bátaszéki Polgármesteri Hivatal Bátyai Idősek Klubja Békési Polgármesteri Hivatal Szabadság Háza – Békéssámsoni Művelődési Ház és Könyvtár Bélmegyeri Polgármesteri Hivatal Berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Ház Berhidai Kultúrház és Könyvtár Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ VIVBER Kft. Gyulai Járásbíróság Bobai Polgármesteri Hivatal Bobai Teaház Böhönyei IKSZT Községi Könyvtár és Művelődési Ház Bölcskei IKSZT Rendezvényház Campona Bevásárlóközpont Csanádapácai Gyöngyfűzér Szociális Szolgáltató Központ Csepel Plaza Bevásárlóközpont Csolnoki Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár Dabasi Kossuth Művelődési Központ DAK Acélszerkezeti Kft. Csengődi Dankó Pista Művelődési Ház Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum Diósdi Eötvös József Általános Iskola Drégelypalánki Teleház – Művelődési Ház és Közművelődési Könyvtár Duna Plaza Dunaegyházi ÁMK Általános Művelődési Központ – Művelődési Ház és Könyvtár Dunaharaszti József Attila Művelődési Ház Ecsédi Művelődési Ház Ecsegfalva Családsegitő Központ Egervári László Általános Iskola és Óvoda Egyházasrádóci Meseház Óvoda Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola Debreceni ÉLIM Református Szolgáltató Központ Encsi Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Érsekcsanádi Csuka Zsigmond Művelődési Ház Erzsébethelyi Általános Iskola Esztergomi Kapcsolatok Háza Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (A épület) Etyek Látogatóközpont Europeum Bevásárlóközpont ExxonMobil Hungary Kft. Farkaslyuki Ifjúsági Ház Kaposvár Plaza Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő Feldebrői Orvosi Rendelő Fertődi Babos József Általános Iskola Süttöri Tornaterme Fertőendrédi Polgármesteri Hivatal Fertőrákosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Füzéri IKSZT Szathmáry László Művelődési Ház Gégényi Művelődési Ház Villányi Crocus Gere Bor Hotel – Resort & Wine Spa Givaudan Hungary Kft. (Makó) Méhkeréki Román Nemzetiségi Gondozási Központ BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum Gyöngyöshalászi Művelődési Ház – ÁMK Általános Művelődési Központ Gyöngyössolymosi Gárdonyi Géza Művelődési Ház HaemaPlasma Plazmaferezis Központ Pécs Hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár Halászi Szent Márton Általános Iskola Harsányi Gazdatárlat Herceghalmi KEK Kulturális Egyházi Központ Hevesi HKK – Hevesi Kulturális Központ Művelődési Központ Tagintézmény Hollóházi Orvosi Rendelő Makói HSZC Návay Lajos Technikum és Kollégium Hungerit Zrt. Püspökladányi Ifjúsági Ház Káli Régi Vízmű Épülete Kálozi Faluház Karancsberényi Művelődési Ház és Könyvtár Karancslapujtői Művelődési Ház Kazincbarcikai Mezey István Művészeti Központ Kemecsei Répásy Mihály Szociális Szolgáltató Központ Kevermesi Községháza – Polgármesteri Hivatal Kimlei IKSZT Művelődési Ház Kisdombegyházi Közösségi Ház és Könyvtár Kiskunfélegyházi Szakmaközi Művelődési Ház Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Kiskunhalasi Művelődési Központ – Közösségek Háza Kisteleki Klebelsberg Művelődési Központ KITE Zrt. – Nádudvari alközpont és géptelep KöKi Terminál Bevásárlóközpont Kompolti Faluház Kónyi IKSZT – Faluház / Tájház Környei Művelődési Ház és Könyvtár Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ Körösladányi Könyvtár Kötegyáni Könyvtár Kiskunfélegyházi KÖZGÉ – Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum Kunadacsi Művelődési Ház és Könyvtár – Közösségi Színtér Kunágotai Szociális Szolgáltató Központ – Idősek Klubja Kunfehértói Művelődési Ház – Közösségi Színtér és Könyvtár Leányvári IKSZT Farkas János Művelődési Ház és Könyvtár Lenti Művelődési Központ Lurdy Ház Bevásárlóközpont Magyaratádi Faluház Székesfehérvári Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Plébánia Máriapócsi Kulturális Központ és Városi Könyvtár Márkó Község Önkormányzata Martonvásári Horváth Ottó Sportközpont Mecseknádasdi Civil Ház Mezőhegyesi Alapszolgáltatási Központ – Családsegítő Mezőtúri Közösségi Ház MVM Mátra Energia Zrt. (Mátrai Erőmű, Visontai telephely) Mindszentgodisai Művelődési Ház Miskei Közösségi Ház Miskolci Polgármesteri Hivatal Móra Ferenc Művelődési Ház SMR Samvardhana Motherson Automotive Hungary Kft. Kengyeli József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Nyíradonyi Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Városi Könyvtár Hatvani Nagy Endre Rendezvényterem Nagykanizsai Rozgonyi Úti Általános Iskola Nagynyárádi IKSZT és Könyvtár Nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár Nógrádi Művelődési Ház Noszvaji Könyvtár és Turisztikai Iroda Nyírbogáti Ifjúsági Ház Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskola / Technikum és Kollégium Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Nyírpazonyi Könyvtár HM Arzenál Zrt. Őcsényi IKSZT Közösségi Ház Őrbottyáni Egészségház Ostffyasszonyfai Művelődési Ház – Petőfi Sándor Művelődési Központ Pácini Prof. Czinke Ferenc Faluház Pákozdi Nemeskócsag Általános Iskola Pátrohai Ifjúsági Ház Péceli Ipartestület Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Perkátai Orvosi Rendelő Plazma Center Szolnok Plazma Centrum Veszprém Plazma Pont Kaposvár Szekszárdi Polgármesteri Hivatal Kalocsai Polgármesteri Hivatal Pusztaszentlászlói Kultúrház Pusztaszeri Sportterem – Sportcsarnok Rábaszentandrási Faluház és Könyvtár Soproni Református Lelkészi Hivatal Sárvári Rendőrkapitányság Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár MITSUBA Automotive Systems of Europe Kft. Sátoraljaújhelyi Polgármesteri Hivatal Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Simontornyai Polgármesteri Hivatal Sobori Kultúrház – Polgármesteri Hivatal Soltszentimrei Könyvtár, Információs és Közösségi Hely Sombereki Kalász Márton Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Sugár Üzletközpont Szakolyi IKSZT Petőfi Sándor Művelődési Ház Szákszendi Faluház Szántódi Pálóczi Horváth Ádám Közösségi Ház Szatmárcsekei Házasságkötő Terem Szedresi Könyvtári, Információs és Közösségi Hely Szegvári Művelődési Ház – Egyesített Közművelődési és Muzeális Intézmény Székesfehérvár- Plazma Pont Balassagyarmati Nógrád Megyei SZC Szent-Györgyi Albert Technikum Szentendrei Castrum Center Szolgáltató Ház Szentgáli Kiss-Tóth Vilma Közösségi Színtér Szentgáli Nyugdíjas Klub Szigetvári Városi Kórház és Rendelőintézet Somogyzsitfai Véssey kastély – Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Tahitótfalui Népház Taktaszadai Művelődési Ház Tápi József Attila Általános Iskola és Óvoda Cellcomp Kft. (Tapolca) Tarhosi Közösségi Ház Tatai Rendház (Blathy Véradás) Tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium Teremi Kultúrház és Könyvtár – IKSZT Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér Tököli Művelődési Központ és Könyvtár Törökszentmiklósi Karcagi SZC Lábassy János Technikum és Szakképző Iskola Tótvázsonyi Kultúrház – Művelődési Ház Túristvándi IKSZT Művelődési Ház Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Mosonmagyaróvári UFM Aréna Újpesti Ifjúsági Ház Újrónafői Polgármesteri Hivatal Üllési Déryné Művelődési Ház és Könyvtár Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. Vámospércsi Kistérségi Egészségügyi Szakellátó Központ Derecskei Városi Művelődési Központ és Könyvtár Várvölgy Művelődési Ház Kossuth l.u.89. VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. Veszprémi Polgármesteri Hivatal Viessmann Technika Dombóvár Kft. Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete Zamárdi Közösségi Ház Mendei Vivien Vendégház

#aktuális #al­kat­rész #al­köz­pont #ál­ta­lá­nos­or­vos­tu­do­má­nyi­kar #a­lu­mí­ni­um­ön­tö­de #á­ram­szol­gál­ta­tó #ár­nyé­ko­lás­tech­ni­ka #autó #autó­al­kat­rész #autós #autós­találkozó #autós­véradás #autós­véradás­pártolás #avp #bap­tis­ta #bár #baromfi #ba­rom­fi­fel­dol­go­zó #be­vá­sár­ló­köz­pont #biz­ton­ság­tech­ni­ka #biz­to­sí­tás ... #bolt #bringás #céges #céges­­véradás #cé­ges­­vér­a­dás­­pár­to­lás #célzott­véradás #csa­pat­é­pít­és #csa­pat­é­pí­tő­tré­ning #cso­ma­go­ló­a­nyag #cso­ma­go­ló­a­nyag­gyár­tó #dandár #dohány #do­hány­fel­dol­go­zó #drag #drift #e­gye­tem #e­gye­te­mi #egyház #előadás #fabútor #faipari #fatelep #fegy­ve­res­e­rők #fel­de­rí­tő­zász­ló­alj #fel­dol­go­zó #fel­vo­nó­gyár­tó #felvonulás #fém­fel­dol­go­zó #fém­ön­tö­de #fesztivál #fesztiválos­véradás­pártolás #fő­is­ko­la #fröccsen­tés #fű­rész­te­lep #futás #futó #fu­va­ro­zó #ga­rázs­ka­pu #gép­ja­ví­tó #gép­te­lep #görög #gyár #gyártó #gyógy­szer­gyár #gyógy­szer­i­par #gyor­su­lás #gyü­le­ke­zet #gyü­le­ke­zet­i­ház #ha­tár­ren­dé­sze­ti­ki­ren­delt­ség #ha­tár­va­dász #ha­tár­vé­de­lem #ház­tar­tás­tech­ni­ka #hit #hit­gyü­le­ke­zet­e #hon­vé­de­lem #hon­véd­ség #imaház #in­for­ma­ti­ka #ipar #ipari #i­rá­nyí­tott­vér­a­dás #je­lent­ke­zés #je­zsu­ita #ka­to­li­kus #katona #ka­to­na­ság #kávé #kávézó #ke­rék­pá­ros­fel­vo­nu­lás #kerékpáros­véradás­pártolás #ke­resz­tény #kiállítás #ki­he­lye­zett­vér­a­dás #ki­ren­delt­ség #ki­te­le­pü­lő­vér­a­dás #klí­ma­tech­ni­ka #koncert #kő­zet­gya­pot #köz­le­ke­dés #központ #köz­pon­ti #kultúrház #ma­gyar­hon­véd­ség #mo­bil­vér­a­dás #mo­tor­os­bolt #mo­tor­os­fel­vo­nu­lás #mo­to­ros­vér­a­dás #motoros­véradás­pártolás #motoroztatás #mo­tor­szer­viz #mű­a­nyag­fel­dol­go­zó #mű­a­nyag­i­par­i #mun­ka­hely #mű­ve­lő­dé­si­ház #nap­e­lem­gyár #napmel #nyi­lat­ko­zat #pa­lac­ko­zó #parókia #pékség #plaza #plazma #plazma­center #plazma­pont #plé­bá­ni­a #pün­kös­di­egy­ház #rali #rally #rallye #re­for­má­tus #ren­dé­szet #rendezvény #rendház #rend­őr­ka­pi­tány­ság #ren­dőr­ség #rend­vé­de­lem #római #ru­ha­gyár #segítség #sem­mel­weis #sem­mel­we­is­e­gye­tem #sörgyár #sote #sport­szer­gyár­tás #szál­lít­má­nyo­zás #sze­ge­di­tu­do­mány­e­gye­tem #sze­re­tet­szol­gá­lat #szer­szám­fej­lesz­tés #szerviz #szte #ta­kar­mány #ta­kar­mány­gyár­tás #találkozó #tár­sa­dal­mi­sze­rep­vál­lal­ás #te­lep­hely #tűz­biz­tos #tűz­hely­gyár #va­gyon­ke­ze­lő #vallás #vásár #vascular #vas­ön­tö­de #véradás #vér­ad­ó­­ba­rát­­mun­ka­hely #véradóhely #véradomány #véradópont #vér­fel­a­ján­lás #vil­la­mos­i­par­i #vil­la­mos­mű­vek #vízmű #zöld­e­ner­gi­a

de|napelem - szigetüzemű napelemes rendszer

Fix véradó helyek, állandó véradási lehetőségek

A fix vagy állandó véradási lehetőségeket az OVSz vérellátó állomásokon, vagy kórházak transzfúziós osztályain biztosítja, jórészt állandó nyitvatartási időszakokban.

A legjobb lehetőség a rendszeres véradás életmód részévé tételéhez. A legtöbb helyszínen időpontfoglalásra is van lehetőség.

Bajai Szent Rókus Kórház - Véradó állomás Békéscsabai Területi Vérellátó – Véradó Állomás (Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház) Ceglédi Toldy Ferenc Kórház – Vérellátó Állomás Délpesti Területi Vérellátó Intézet Dombóvári Szent Lukács Kórház - Transzfúziós Osztály Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház - Vérellátó Állomás Győri Regionális Vérellátó Központ Gyulai Transzfúziós Osztály Kaposvári Területi Vérellátó Intézet Kecskeméti Területi Vérellátó Intézet Keszthelyi Kórház – Vérellátó Transzfúziós Osztály Komlói Kórház, Egészségcentrum – Véradó Állomás Makói Véradó Állomás Miskolci Területi Vérellátó Intézet Mohácsi Kórház - Vérellátó Transzfúziós Osztály Nagyatádi Kórház - Vértranszfúziós Osztály Nyíregyházi Területi Vérellátó Intézet Orosházi Transzfúziós Osztály Pápai Gróf Esterházy Kórház - Vérellátó Transzfúziós Osztály Pécsi Regionális Vérellátó Központ Salgótarjáni Területi Vérellátó Intézet Soproni Területi Vérellátó Intézet Székesfehérvár Területi Vérellátó Intézet Szekszárdi Területi Vérellátó Intézet Szolnoki Területi Vérellátó Intézet Tatabányai Területi Vérellátó Intézet Váci Területi Vérellátó Intézet Váci Területi Vérellátó Intézet Szentesi Dr Bugyi István Kórház - Vérellátó Transzfúziós Osztály Veszprémi Területi Vérellátó Intézet Zalaegerszegi Területi Vérellátó Intézet

#fixvéradóhely #kihelyezettvéradás #kitelepülővéradás #transzfúziósosztály #véradóhely #vértranszfúziósosztály