Belépés

Regisztrált tagként még többet tehetsz!

Tájékoztató


GyIK Gyakran ismételt kérdések

Tájékoztatókból kimaradt válaszok, véradással kapcsolatban felmerülő kérdésekre ...

Te mire vagy kíváncsi?

CoVid-19 tesztet csinálnak?

Véradással kapcsolatban nem végeznek vizsgálatot koronavírusra, mondván vérrel való terjedése nem bizonyított.

CoVid-19 (SARS-CoV-2 koronavírus) fertőzés / megbetegedés után mikor lehet vért adni?

Onnantól mikor már teljesen felgyógyultál, tünetmentes vagy, három hét múlva (21 nap) már engedélyezik a véradást. Amennyiben van garatminta PCR vizsgálati negatív eredménye, akkor a kizárás a gyógyulást követően már két hét múlva (14 nap) feloldható. (CoVid-19 megbetegedésből gyógyultnak vagy tekinthető amennyiben az első tünetek (vagy az első pozitív vizsgálati eredmény) után eltelt legalább 10 nap és nincsenek légúti tüneteid (pl. köhögés), legalább 3 napja láztalan vagy és befejeződött a gyógyszeres kezelésed.)

CoVid-19 ellenanyag (vakcina) beadása után mennyi idővel lehet vért adni?

A Pfizer-BioNTech (Comiranty) vagy a Moderna (mRNA-1273) vakcinával történő immunizálás láz-, tünet-, és panaszmentesség esetén nem kizáró ok. Akár már másnap adható vér ... A magyarországi oltási programban történő Pfizer-BioNTech (COMIRNATY), MODERNA (mRNA-1273), AstraZeneca (Oxford), Szputnyik V és Sinopharm vakcinával történő immunizálás láz-, tünet-, és panaszmentesség esetén nem kizáró ok, azonban az oltás után (különösen az ismétlő oltást követően), néhány napig célszerű pihenőt tartani.

CoVid-19 ellenanyag (vakcina) beadása után mennyi idővel lehet plazmát adni?

A Pfizer-BioNTech (Comiranty) vagy a Moderna (mRNA-1273) vakcinával történő immunizálás láz-, tünet-, és panaszmentesség esetén 7 nap elteltével ... AstraZeneca (Oxford), Szputnyik V és Sinopharm vakcina után 14 nap után lehet vért adni.

CoVid-19 vakcina beadása vagy védettségi igazolvány (igazolás) nélkül is lehet vért adni?

Igen. Se a védettségi igazolvány (igazolás) megléte, sem az oltottság nem feltétele a véradományozásnak.

Ha felfázásra antibiotikumot szedek 5 napig mikor adhatok vért?

A gyógyszer szedésének befejezéstől számítva, általában 30 nap múlva már lehet vért adni.

Házhoz jönnek ki vért venni?

Az OVSz Országos Vérellátó Szolgálat nem megy házhoz. Kihelyezett / kitelepülő lehetőséget véradásra, kb. min. 30 jelentkező esetén biztosít.

Honnan tudhatom meg, hogy utolsó véradásom óta eletelt-e az 56 nap?

Hasznos, ha a véradásodat követően, a helyszínen kérsz 'Véradó Igazolvány'-t, amibe az elkövetkezendő véradások alkalmával gyűjtöd a pecséteket. Így a későbbiekben annak segítségével nyilvántarthatod véradási időpontjaidat. Amennyiben oldlaunkon irányított véradásra jelentkezel, véradás után frissítsd véradóstátuszodat így oldalunkon is követheted véradásaidat. Emellett a 'Véradók' csoportunkban általatad véradásonként feltöltött szelfijeid is segítségül szolgálhatnák. Mindezek mellett az OVSz Országos Vérellátó Szolgálat munkatársaitól is érdeklődhetz vagy az ovsz@ovsz.hu mailcímen, vagy a +36 1 372 4233 -es telefonszámon.

Hogyan tudhatom meg a véradás során adott vérem vizsgálati eredményeit?

Az Országos Vérellátó Szolgálat ovsz@ovsz.hu e-mail címére írt levélben kérheted a vizsgálati eredményeid kiküldését, akár az EESZT Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér -ben regisztrált olnline fiókodba.

Koronavírus elleni védettségi igazolvány nélkül is adhatok vért?

A jelenlegi szabályozások fényében igen. Védettségi igazolvány, oltottság nem feltétele a véradásnak.

Gyökérkezelés, foghúzás, vagy más komolyabb fogászati beavatkozás után mennyi idő múlva lehet vért adni?

Amennyiben nem alakul ki gyulladás vagy nincs egyéb panasz, a beavatkozástól számított 1 hónap 14 nap múlva már lehetséges a véradás.

Plazmaadás után hány nappal lehet vért adni?

Plazmaadást követően minimum 2 napnak kell eltelnie, de 7 napot azért érdemes még várni.

Plasztikai műtét után mikor lehet vért adni?

Műtéti beavatkozás után alapvetően 90 nap várakozási idő szükséges véradás előtt. Ezen az időtartamon a kivizsgáló orvos módosíthat a műtét jellegének megfelelően, a végső döntést a véradás előtti vizsgálat során tudja meghozni. Amennyiben a szükséges várakozási idő letelte után, teljesen panasz- és tünetmentes, gyulladásra utaló jel nincsen, trombózis nem fordult elő és a műtét után, esetleg megelőzési célból alkalmazott véralvadásgátló gyógyszer alkalmazását követően, legalább egy hét eltelt, meg lehet próbálni vért adni. Érdemes a véradásra elvinni a szakorvosi dokumentációt.

Tetoválás után mikor mehetek legközelebb vért adni?

Leghamarabb fél év múlva. Ne feledd, hogy a sminktetoválás is tetoválásnak számít!

Trombocitaferezis után hány napnak kell eltelnie a véradásig?

Véradás, trombocita adományozás után 2 nappal már lehetséges, de 1 hetet azért érdemes még várni.

Szemölcs fagyasztása után mikor lehet vért adni?

Amikor a fagyasztás után már nem lesz tünet, gyulladás, bőrpír, akkor lehetséges vért adni.

Véradás után mennyi időt kell várni a plazmaadással?

Véradás után 14-15 napot érdemes várni a következő plazmaadásig.

Véradás után mennyivel lehet trombocitát adni?

A trombocita donációval 1 hónapot (~30napot) érdemes várni teljes vér adományozása után.

Mi a hemoglobin?

A hemoglobin a vörösvérsejtekben található vérfesték, aminek a legfontosabb feladata az oxigén szállítása a szervezetben. A tüdőben az oxigén a hemoglobinhoz kapcsolódik, amely azt a test szöveteihez továbbítja. A hemoglobin molekula vasat tartalmaz, amely nélkülözhetetlen ásványi anyag az étrendünkben. A hemoglobin mennyisége, mint a szervezetben található valamennyi anyagé, határértékek között mozog. A hemoglobin normál értéke különbözik a nőknél és a férfiaknál

Miért magasabb a véradáshoz szükséges hemoglobin szint, mint a normál érték minimuma?

A véradókra vonatkozó hemoglobin határértékek meghatározásánál figyelembe kell venni azt a követelményt, hogy a hemoglobin szintnek a vérvétel után is az egészséges tartományban kell maradnia.

Hogyan mérik a hemoglobin szintet?

Véradóknál a hemoglobin szint mérés az ujjbegyből vett vércsepp vizsgálatával történik. Az ujjbegyből való mintavétellel megállapított hemoglobin szint nem egyezik meg a kórházi laboratóriumokban vénából mért értékkel. Amennyiben vérszegénység miatt kezelésre szorul, a kezelőorvos a kórházi laboratórium eredményét fogja figyelembe venni.

Mit lehet tenni a normális hemoglobin érték megtartása érdekében?

A jelentősen alacsony hemoglobin szint kialakulhat betegség miatt is. Amennyiben a hemoglobin szint csak kicsivel van a véradáshoz szükséges határérték alatt, akkor annak gyakran táplálkozással összefüggő oka van. Miután a hemoglobin alap építőeleme a vas, az alacsony hemoglobin szint gyakori oka a szervezet vashiányos állapota. A vashiány gyakori okai: fogyókúra; nem kiegyensúlyozott diéta, táplálkozási szokás; vitaminhiány (B12, folsav); nők esetében a fokozott menstruációs vérzés. Az enyhébb vashiány helyreállítása helyes táplálkozással is megoldható. A rendszeres véradónak célszerű vasban gazdag étrendet fogyasztania. Az állati eredetű táplálékokban található vas sokkal jobban felszívódik, mint a növényi táplálékokban lévő. Jól felszívódó vasat tartalmaznak: húsfélék, belsőségek (különösen a máj), tojás, hal. A növényi vas felszívódását segíti, ha állati eredetű vassal együtt fogyasztjuk, továbbá javítja a felszívódást a C-vitamin és a savanyú gyümölcslé. A vas felszívódását rontja, ha vas tartalmú élelmiszerrel egy időben kenyeret, pékárut, babot, szóját, burgonyát, tejet, teát, kávét fogyasztunk. Sok növényi vasat tartalmaz: szeder, ribizli, tökmag, gomba, cékla, petrezselyem. Kisebb vashiány pótlására jól használhatók a bolti forgalomban található, vasat tartalmazó táplálék kiegészítők.

Melyek a véradás jogi feltételei?

Vért adhat minden olyan személy, aki: cselekvőképes, önként jelentkezik, ellenszolgáltatás nélkül, a követelményeknek megfelelő adatokat rendelkezésre bocsátotta, kivizsgálták és kikérdezték, írásban nyilatkozott arról, hogy a kikérdezés során igazat mondott, a kivizsgáló szakember úgy döntött, hogy alkalmas véradásra.

Milyen szempontok alapján dönt a kivizsgáló szakember az alkalmasságról?

A kivizsgáló azt a személyt nyilvánítja véradásra alkalmasnak, akivel kapcsolatban meggyőződött arról, hogy számára a véradás várhatóan nem jelent egészségi kockázatot, és akinél a fertőző betegségek vérrel történő átvitelének veszélye minimalizálható.

Sérti-e az alkotmányos jogokat, ha valakit kizárnak a véradásból?

A véradásra való alkalmasság nem függ a véradó vallási-, politikai meggyőződésétől, bőrszínétől, származásától, szexuális irányultságától. Ugyanakkor a véradás nem alkotmányos jog, ezért az OVSz a véradók egészségének védelme és a fertőzés átvitel kockázatának csökkentése érdekében kizárhat embercsoportokat foglalkozás, élethelyzet, szokás stb. alapján, és a kivizsgáló szakember kizárhat egyedi mérlegelés alapján.

A kivizsgáló szakember szubjektív szempontok alapján is dönthet a kizárásról?

Ha a szabályozás előírja a jelentkező kötelező kizárását valamilyen körülmény miatt, akkor a kivizsgálónak nincs mérlegelési lehetősége. Ha a kivizsgáló szakembernek kétsége van a véradásra jelentkező alkalmasságával kapcsolatban, a kizárásról kell döntenie. Ide tartozik például, ha a véradó a kikérdezés során nem válaszol valamelyik kérdésre, válasza nem egyértelmű, vagy nem meggyőző

Kizárhatnak-e valakit a véradásból indoklás nélkül?

A kivizsgáló szakembernek minden esetben, szóban részletesen tájékoztatnia kell a véradót a kizárás okáról, és a kapcsolódó teendőkről. A véradónak aláírásával igazolnia kell, hogy a tájékoztatást megkapta.

Van-e jogorvoslat a kizárással szemben?

A kivizsgáló szakember aktuális döntése ellen nincs jogorvoslat. A számítógépes rendszerben rögzített kizárás felülbírálásával kapcsolatos kérését elektronikus levélben az ovsz@ovsz.hu címre lehet küldeni.

Felelősségre vonható-e az a véradó, aki valótlanságot állított a kérdőíven?

A véradónak véradás előtt aláírásával kell igazolnia, hogy a kérdőívet a valóságnak megfelelően töltötte ki. Ha szándékosan valótlan adatokat ad meg, és ebből kár származik, akkor azért felelősséggel tartozik.

Mennyi a megengedett alkohol mennyiség véradás előtt?

Véradás előtt ne igyon alkoholt. A maximálisan megengedhető mennyiség a véradás előtt két órával elfogyasztott 0,5 l sör vagy 2 dl bor vagy 0,5 dl tömény ital.

A rendszeres alkoholfogyasztók adhatnak vért?

Aki rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt iszik és ennek testi tünetei is vannak, például alkohol hiányában remeg a keze vagy verejtékezik, illetve májkárosodást vagy más szervi elváltozást okozott az alkohol, akkor nem adhat vért abban az esetben sem, ha pillanatnyilag józan.

Szabad-e cigarettázni, kávézni véradás előtt?

A társadalmilag elfogadott mértékben fogyasztott élvezeti szerek (cigaretta, kávé, hangulatjavító tea stb.) nem befolyásolják a véradásra való alkalmasságot.

Tetoválásnak számít-e a tartós smink?

A tartós smink, ami magában foglalja a microbladig technikát is, azonos megítélés alá esik, mint a tetoválás

Miért nem szabad vért adni tetoválást követően?

A nemzetközi tapasztalatok alapján jelentősen megnő a fertőzés kockázata tetoválást követően.

Mit tekintünk szexuális kapcsolatnak

Vaginális, orális, anális szex (pénisz és hüvely, pénisz és száj, pénisz és végbél közötti érintkezés), függetlenül attól, hogy óvszert vagy más védelmet használtak-e vagy sem.

Kell időpontot foglalni véradáshoz vagy előre bejelentkezni?

Az időpont foglalása, bejelentkezés nem feltétele a véradásnak / irányított véradásnak. A véradást szervezők munkáját segítheti, illetve, ha annyian jelentkeznek a helyszínen véradásra, hogy nem férne bele mindenki az időbe, az online bejelentkezőket előbbre vehetik.

Kit tekintünk kockázatos szexuális partnernek?

Fertőzésátvitel szempontjából kockázatos szexuális partner: prostituált, injekciós kábítószert használó személy, szexuálisan kicsapongó életformát folytató személy, ismeretlen személy, alkalmi szórakozóhelyi ismerős, kiközvetített partner; ismert vagy gyanított hepatitis B-pozitív (HBV), hepatitis C-pozitív (HCV), HIVpozitív személy; nemibeteg személy; fertőző májgyulladásban szenvedő beteg; vérzékeny beteg, dializált beteg; szexuális erőszak áldozata.

Számít-e a kockázat megítélésében a résztvevők neme?

A kapcsolat kockázatának megítélése szempontjából érdektelen a résztvevők neme, szexuális irányultsága és nemi identitása.

Számít-e a szexuális kockázat megítélésében az óvszerhasználat, vagy a gyógyszeres védekezés?

Az óvszer vagy a gyógyszeres védekezés csökkenti a szexuális együttlét alatt a fertőzés kockázatát de nem ad 100% védelmet. Akinek fél éven belül kockázatos partnerrel volt szexuális kapcsolata nem adhat vért akkor sem, ha óvszert használtak, vagy gyógyszeres védekezést alkalmaztak (pl. PrEP).

Mi a Chagas-betegség?

A Chagas-kór a Trypanosoma cruzi nevű trópusi parazita által okozott betegség, melyet Közép- és Dél-Amerikában többnyire a rablópoloskák terjesztenek. A paraziták a vérben élnek, és a beteg hosszú ideig tünetmentes és fertőző lehet.

Mi a Creutzfeldt-Jakob betegség?

A Creutzfeld-Jakob betegség (CJD) halálos kimenetű, ismeretlen eredetű központi idegrendszeri sorvadás, ami időnként családi halmozódást mutat. A betegség új változata a szarvasmarháról emberre terjedő („kergemarha-kór”) CJDv, elsősorban az Egyesült Királyságban fordult elő.

Honnan tudható, hogy volt-e Creutzfeldt-Jakob beteg a vérrokonok között?

A Creutzfeld-Jakob betegség olyan ritka kórkép, ami súlyos szellemi leépüléssel jár. A betegségről a családtagok kénytelenek értesülni.

Mi a Gilbert-Lereboulletszindróma?

Olyan öröklődő állapot, amelyet a vér megemelkedett bilirubin szintje okoz. Nem tekintik betegségnek.

Milyen betegség a lepkehimlő?

A lepkehimlő a Parvovírus B19 vírus által okozott gyermekbetegség, ami az arc jellegzetes kipirosodásáról kapta a nevét. A fertőzés enyhe lefolyású, azonban vetéléshez vezethet, ha olyan terhes nő fertőződik vele aki gyermekkorában nem esett át rajta. Más betegségekben is kedvezőtlenül befolyásolhatja a beteg állapotát.

Miért kérdeznek rá nyomatékosan a maláriafertőzés kockázati lehetőségére?

A malária szúnyogok által terjesztett fertőző betegség, mely évente 250 millió embert fertőz meg, s 1 millió ember halálát okozza. A malária kórokozó sok éven keresztül tünetmentesen hordozható és vérkészítményekkel átadható, ami végzetes következményekkel járhat.

Malária elleni gyógyszer szedése esetén is kizárják a maláriával fertőzött területről visszatérőket?

A kemoprofilaxis (pl. Delagil chloroquin, Lariam mefloquin) illetve a megelőző céllal szedett antibiotikus kezelés (pl. Doxycylin) nem mentesíti a véradót a kizárás alól.

Miért nem adhat vért, aki meggyógyult a szifilisz betegségből?

A levett vérminta vizsgáló módszere a szifilisz kórokozója (Treponema pallidum) ellen képződő antitesteket mutatja ki, tehát a gyógyult szifiliszes személy esetében is pozitív a vizsgálati eredmény.

Milyen gyakran adhat vért akinek hemokromatózisa van?

A hemokromatózisban szenvedő betegek nyolchetente (56 nap) adhatnak vért, ami a teljes véradások közötti szokásos várakozási idő az OVSz-nél.

Miért nem szabad vért adni IBD (gyulladásos bélbetegség) esetén?

Jelenleg a betegség oka nem tisztázott, felmerülhet fertőzéses eredet. A bél nyálkahártya sérülésein keresztül baktériumok kerülhetnek a véráramba, amelyek vérrel átvihetők, és a leromlott beteg szervezetben szövődményeket okozhatnak.

Mi a Neurofibromatózis?

A neurofibromatózis I. típusa (szerzői neve Recklinghausen-szindróma) genetikai eredetű, öröklődő kórkép, amelynél testszerte – a környéki idegrendszerből kiinduló - csomók jelennek meg. A betegséget tulajdonképpen az idegrostokat körülvevő kötőszöveti sejtek túlburjánzása okozza.

A véradás előtt megkérdezik, hogy milyen gyógyszert szedek?

A véradás előtt megkérik, hogy jelölje a kérdőíven, ha bármilyen gyógyszert szed, vagy a tájékoztatóban felsorolt gyógyszerek bármelyikét szedte a múltban, a megadott időn belül.

Véradás előtt mennyi idővel kell abbahagyni a gyógyszer szedését?

Orvosi engedély nélkül nem szabad szüneteltetni a gyógyszer szedését annak érdekében, hogy vért adhasson!

Mit tegyek, ha a gyógyszer tájékoztatóban nem találok egyértelmű választ a kérdésemre?

Kérdezz az ovsz@ovsz.hu címen a Vérellátó szakembereitől.

Hogyan tudom megkönnyíteni a kivizsgáló szakember munkáját?

A forgalomban lévő gyógyszerek listája napról napra változik, ezért a leghelyesebb, ha rendszeresen szedett receptköteles gyógyszered vagy annak ismertetőjét magaddal viszed a véradásra.

Mit jelent az, hogy egy országot az OVSz nyomon követ? Milyen országok kerülnek az EPAlarm listára?

Az Országos Vérellátó Szolgálat Minőségbiztosítási Igazgatósága nyomon követi a járványügyi helyzetre vonatkozó nemzetközi értesítéseket, például az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) fertőzőbetegség-figyelői és gyorsreagáló rendszerének jelzéseit. A nemzetközi jelzések alapján az EU tagállamokra és az azokkal határos országokra vonatkozóan hetente frissül az ízeltlábúak által terjesztett vírusos lázak – elsősorban, de nem kizárólag Nyugat-Nílusi láz (WNV) – időszakos előfordulásának listája (EPAlarm lista).

A kivizsgálás után kiderül, hogy egészséges vagyok-e?

A véradók alkalmassági vizsgálata nem minősül teljes körű orvosi kivizsgálásnak. A kivizsgálás során nem feltétlenül derülnek ki az Ön eddig ismeretlen egészségi állapotai, betegségei.

Kapcsolódó anyagok
Kapcsolódó dokumentumok

Tedd fel Te is a benned motoszkáló kérdést! Írd meg messengeren — m.me/veradoriado, vagy e-mailben — kozosseg@dmag.hu

#célzottvéradás #felhívás #irányítottvéradás #segítség #transzfúzió #trombocita #vér #véradás #vérkészítmény

Felhívás! Aktuális vérigények, vérszükségletek, irányított véradás felhívások

Júlia 0+ Szeretném egy nagyon kedves, jó szívű családanya, Júlia számára véradók segítségét kérni nőgyógyászati műtétjéhez ...

József 0+ Férjem, József idült myeloproliferatív betegséggel küszködik ...

György B+ Édesapánk, György akut mielofibrózisban szenved ami a csontvelő elhalásával, a vérképzés leállásával jár ...

0rhpozitív 24h adatkiadás adomány adomány­ozás akceptor aktuális alacsonyhemoglobin anaemia anémia anya anyuka bazmegyeikórház belsővérzés betegség borsodabaújzemplénmegyeiközpontikórház célzottvéradás daganat daganateltávolítás donáció édesanya ... eltávolítás felajánlás felhívás határérték havivérzés hemoglobin hemoglobinszint irányítottvéradás jelentkezés jóindulatú jótékonyság kezelhető kórház méh méheltávolítás menses menstruáció mióma miskolc motiváció nőgyógyászat önkéntes önzetlenség operáció operálnikell plusz1esély pluszegyesély pozitív segítség segítségkérés sejtburjánzás súlyos szívbeteg vér véradás véradó véradomány vérbiztosítás vérdonor vérellátó vérfelajánlás vérhiány vérigény vérkészítmény 0pozitív belgyógyászat bp budapest csontvelő édesapa kezelés vérpótlás vérszegénység vérszükséglet ajándékozás akut apa bpozitív brhpozitív brhpozitívvércsoport életerő életveszélyes élniakarás érték férfi fibrózis gyógyíthatatlan hematológia irányítottvéradáshozszükségesadatok kaposimór kaposimórkórház kaposvár lépmegnagyobbodás mielofibrózis myelofibrosis pótlás recipiens rendszeresvéradó vértranszfúzió vészesvérszegénység apozitív életmentő irányításhozszükségesadatok kedvezményezett kemo kemoterápia lehetszteisdonor rák rászoruló véradásraalkalmas vérátömlesztés vérzés zalaegerszeg debrecen dekk fesztiválosvéradáspártolás lép lépeltávolítás leukaemia leukémia vérrák bajcsy bajcsykórház has hasiműtét hasüreg lélegeztetőgép mellkas műtét szepszis szeptikus tályog vérmérgezés abrhpozitív abrhpozitívvércsoport csontvelőátültetés gyógyíthatatlanbetegség nagypapa nyíregyháza primermyelofibrosis arhpozitív arhpozitívvércsoport áttét áttétesrák beteg csontáttét donor emlő emlődaganat emlőrák hólyagdaganat hugyhólyag húgyhólyagdaganat jelentkező kihelyezettvéradás mell mellékhatás mellrák nagymama onkológia plazma rákossejtszóródás rosszindulatú szóródás szövetburjánzás adomány­gyűjtés balaton bnegatív brhnegatív brhnegatívvércsoport caelyx negatív petefészek siófok siófokikórház siókórház

de|napelem - szigetüzemű napelemes rendszer
Véradók a facebookon

Kihelyezett irányított véradás helyszínek

A kitelepülő véradások különböző helyszíneken, olykor egyéb rendezvények keretében kínálnak lehetőséget a véradásra ...

Aktuális helyszínek és időpontok

Baranya Megyei SZC Komlói Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Szegedi Ady téri egyetemi könyvtár – SZTE Klebelsberg Könyvtár Agora Tower irodaház Ajaki Kultúra Háza és Könyvtár Ajkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Alattyáni Művelődési Ház és Községi Könyvtár Andocsi Közösségi Ház Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola Pécsi ANK Középiskolai Kollégium Apci Ady Endre Művelődési Ház és Községi Könyvtár Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum Átányi Dr. Fél Edit Közösségi Tér Bácsbokodi Bácskai Általános Iskola Baji IKSZT Közösségi Ház Bácskai Kultúrpalota Bakonyszombathelyi Művelődési Ház Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Technikum Baracsi Faluház Csaba Center Bevásárló- és Szórakoztatóközpont Békésszentandrási Idősek Klubja Berceli Orvosi Rendelő Beremendi Rendezvényterem Bőnyi Faluház (IKSZT Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér) Bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központ Oroszlányi Brunszvik Teréz Óvoda Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ Budaörsi Decathlon Áruház Bugyi Régi Könyvtár Répáshutai Bükki Csillagda Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. Corvin Plaza Csabrendeki Művelődési Ház és Könyvtár Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ Csanádpalotai Kelemen László Művelődési Ház Csengeri Járóbeteg Szakellátó Központ Csili Művelődési Központ (B épület) Csokonyavisontai volt Széchenyi-kastély Csongrádi Polgármesteri Hivatal – Galéria nagyterem Dadi József Attila Kultúrház és Klubkönyvtár Dejtári Művelődési Ház Dénesfai Kultúrház Deutsche Telekom Systems Solutions Hungary Kft. (Szeged) Dögei Ifjúsági Ház Dögei Polgármesteri Hivatal Duna Plaza Dunaharaszti József Attila Művelődési Ház Dunakeszi VOKE József Attila Művelődési Központ Dunapataji Kodály Zoltán Általános Művelődési Központ Ebergőci Művelődési Ház PTE ETK Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központ SOE Soproni Egyetem Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola Érd-parkvárosi Baptista Gyülekezet Lajosmizsei Estike Idősek Klubja (Egészségügyi Gyermekjóléti és Szociális Intézmény) FC Esztergom – Football Club Esztergom (ESZC Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola) Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (C épület) Faddi Béri Balogh Ádám Művelődési Ház és Könyvtár Farádi Kultúrház Felsőörsi Civilház Felsőszentiváni Művelődési Ház és Könyvtár Felsőzsolca Városi Sportcsarnok és Rendezvények Háza Babos József általános iskola Süttöri tornaterme F.M.F. Fém- és Műanyagfeldolgozó Kft. / FMF by Johnson Controls Lajosmizsei Folplast Kft. Fonyódi Művelődési Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény Geoinform Kft. Vas Megyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma Gerendási Apponyi Albert Közművelődési Intézmény Gombai Civilház – IKSZT Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér Göndöcs Benedek Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Újszentmargitai Fehér Liliom Gondozási Központ Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola Görgeteg Könyvtári, Információs és Közösségi Hely Gyomaendrődi Kállai Ferenc Művelődési Központ Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Gyöngyössolymosi Gárdonyi Géza Művelődési Ház Györkönyi Teleház Győrújfalui Faluház Haema Plasma Kft. Plazma Központ Miskolc Hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár Halászi Szent Márton Általános Iskola Siófoki Halfesztivál (Kálmán Imre Művelődési Központ) Harsányi Közösségi Ház és Könyvtár LKH LEONI Kábelgyár Hungaria Kft. Hegykői Fertő-táj Általános Iskola Dombovári Tolna Megyei SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégium Ensana Thermal Hévíz Health Spa Hotel Homokmégyi Művelődési Ház Hotel Eger & Park Szálloda Bócsai Hungarikum és Civil Közösségi Ház Iváncsai Könyvtár és Művelődési Központ (Faluház) Jászágói Művelődési Ház – Könyvtári, Információs és Közösségi Hely Jászberényi Y Ház Jászjákóhalmai Gazdakör Jászszentlászlói Művelődési Ház Kajászói Egészségház Karádi Polgármesteri Hivatal Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katymári Közösségi Ház Keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház Kerepesi Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár Szombathelyi VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium Kétsopronyi Művelődési Ház Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Kiskunhalasi Művelődési Központ – Közösségek Háza Kistarcsai Csigaház Közösségi Tér GE Hungary kft. (General Electric, Kisvárda) Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség KöKi Terminál Bevásárlóközpont Gyulai Kolbász Múzeum Komáromi erődrendszer – Monostori Erőd Kömlői Művelődési Ház Körmendi Színház – Batthyány Örökségközpont Körösladányi Dr. Asztalos Miklós Művelődési Ház Kismarjai Közösségi Ház Kunadacsi Művelődési Ház és Könyvtár – Közösségi Színtér Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ Szabó Gyula Kulturális Intézmény és Kiállítóterem Látrányi Ady Endre Művelődési Ház, Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér és Községi Könyvtár Leányfalui Faluház és Ravasz László Könyvtár Lőrinci Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Lőrinci SELYPI Művelődési Ház Ludányhalászi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár Lurdy Ház Bevásárlóközpont Madarasi Petőfi Sándor Művelődési Ház Maglódi MagHáz – Művelődés Ház MagNet Közösségi Ház (MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.) Magyar Vöröskereszt Székház (Arany János utca) Mars Magyarország Kft. Északi ASzC Baross László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Mátészalkai Szakképzési Centrum Gépészeti Technikum és Kollégium Szegedi Havas Boldogasszony ferences templom és kolostor MÁV Állomás Debrecen Medgyesegyházi Művelődési Ház – Civilek Háza Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum Mezőkövesdi Művelődési Ház Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Mezőszilasi Családsegítő Központ MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Miskolci Egyetem Bolyai Kollégium – E/2 oldalszárny Mohácsi TESCO Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium Esztári József Attila Művelődési Ház és Klubkönyvtár Tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Könyvtár Kabai Mácsai Sándor Művelődési Ház Balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ Hajdúdorogi Görög Demeter Művelődési Ház Jászapáti Művészetek Háza Nagyecsedi II. Rákóczi Ferenc Városi Művelődési Ház és Könyvtár Nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár (Civil Kerekasztal) Nagykátai Művelődési Központ és Könyvtár Nagykutasi Faluház Nagypiriti Művelődési Ház Noszvaji Könyvtár és Turisztikai Iroda Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ke-Víz 21 Zrt. Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Nyíregyházi NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium Nyíregyházai Hunguest Hotel Sóstó Nyíregyházi Egyetem Nyúli Civilház Ónodi Közösségi Ház Öregcsertői Művelődési Ház, Könyvtár, Információs és Közösség Tér Orfűi Polgármesteri Hivatal Orosházi PMK Petőfi Művelődési Központ Öttevényi Multifunkcionális Szolgáltatóház Ózdi Civil Ház Pákozdi Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár EGLO Lux Kft. (Pásztó) Pécs Plaza Győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ Pilismaróti Szent Lőrinc Római Katolikus Plébánia Plazma Center Békéscsaba Plazma Center Kecskemét Plazma Pont Kaposvár Polgári Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal Pólus Center Bevásárlóközpont PTE ETK Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Pusztahencsei IKSZT Művelődési Ház Pusztaszabolcsi Művelődési Ház és Könyvtár Rémi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely Érdi Rendőrkapitányság Sopron Rendőrkapitányság Sajóládi Szociális és Közösségi Központ ÉRV Északmagyarországi Regionlis Vízmű ZRt. MHG Magyarországi Hangszórógyártó Kft. Nógrád Megyei Katasztrófavédelem Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium Salgótarjáni NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal Salgótarján Polgármesteri Hivatal Sarkadi Járási Hivatal Sárospataki A Művelődés Háza és Könyvtára Sárvári Nádasdy-vár SOTE NET Semmelweis Egyetem - Nagyváradtéri Elméleti Tömb Sugár Üzletközpont Súri Kultúrház – Teleház Süttői Hengermalom Közösségi Ház Szalkszentmártoni Művelődési Ház – Közösségi Színtér Szanki Idősek Klubja Szarvasi Járási Hivatal Szatymazi Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár HBMGI Északi AszC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Szederkényi Művelődési Ház és Könyvtár Szeghalmi Művelődési Központ Pándy Kálmán Megyei Kórház Szeghalmi Fekvő- és Járóbeteg Ellátó Egysége Székesfehérvári Fehér Palota Üzletközpont Székesfehérvár- Plazma Pont Gyöngyösi Szent Bertalan Főplébánia Szentgotthárd Színház Kaposvári PTE Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola Szigetvári Városi Kórház és Rendelőintézet Szigetvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium Tiszacsegei Szolgáltató Csarnok Szőlőskislaki József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Tabajdi Mészöly Dezső Művelődési Központ Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium Tápéi Heller Ödön Művelődési Ház ROCKWOOL Hungary Kft. Tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ Tapsonyi Művelődési Ház Taranyi Művelődési Ház 6 Puttonyos Borfalu Kultúrközpont – Művelődési Ház, Galéria, Múzeum és Rendezvényközpont Tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtár Szolnok Városi Sportcsarnok – Tiszaligeti Körcsarnok Tiszasasi Művelődési Ház Tiszaszigeti Vedres István Faluház – Művelődési Ház Tiszavalki Kultúrház – Művelődési Ház és Könyvtár Tokodaltárói Polgármesteri Hivatal Tótkomlósi Kisbirtokos – Természet Háza (Művelődési Központ és Könyvtár) Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Trefort Ágoston Szakképző Iskola Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Jászberényi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Tatabánya Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Szatmári Konzervgyár Kft. Új Kajakház Ökoturisztikai Központ Újkígyósi Petőfi Sándor Művelődési Ház Újpesti Ifjúsági Ház Városföldi Művelődési Ház és Könyvtár Derecskei Városi Művelődési Központ és Könyvtár Szigethalmi VSZK Városi Szabadidőközpont Vásárosnaményi Rendőrkapitányság Vasszécsenyi Pungor Ernő Művelődési Ház – Közösségi Színtér Végegyházi Barangoló Közösségi Ház Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság OPSWAT Kft. Viastein Kft. Villányi Művelődési Ház és Könyvtár Volta Energy Solutions Hungary Kft. Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete (Bazár-udvar) Szolnoki Vöröskereszt Székház Westend Bevásárlóközpont Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Zalaegerszegi MÁV Szolgáltató Központ Zalaszántói Gersei Pethő Kúria Zalaszentgróti Művelődési Ház (Városi Könyvtár és Művelődési- Felnőttképzési Központ) Zamárdi Közösségi Ház Szigetvári SzC – Baranya Megyei Szakképzési Centrum Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskola HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum

#aktuális #al­kat­rész #al­köz­pont #ál­ta­lá­nos­or­vos­tu­do­má­nyi­kar #a­lu­mí­ni­um­ön­tö­de #á­ram­szol­gál­ta­tó #ár­nyé­ko­lás­tech­ni­ka #autó #autó­al­kat­rész #autós #autós­találkozó #autós­véradás #autós­véradás­pártolás #avp #bap­tis­ta #bár #baromfi #ba­rom­fi­fel­dol­go­zó #be­vá­sár­ló­köz­pont #biz­ton­ság­tech­ni­ka #biz­to­sí­tás ... #bolt #bringás #céges #céges­­véradás #cé­ges­­vér­a­dás­­pár­to­lás #célzott­véradás #csa­pat­é­pít­és #csa­pat­é­pí­tő­tré­ning #cso­ma­go­ló­a­nyag #cso­ma­go­ló­a­nyag­gyár­tó #dandár #dohány #do­hány­fel­dol­go­zó #drag #drift #e­gye­tem #e­gye­te­mi #egyház #előadás #fabútor #faipari #fatelep #fegy­ve­res­e­rők #fel­de­rí­tő­zász­ló­alj #fel­dol­go­zó #fel­vo­nó­gyár­tó #felvonulás #fém­fel­dol­go­zó #fém­ön­tö­de #fesztivál #fesztiválos­véradás­pártolás #fő­is­ko­la #fröccsen­tés #fű­rész­te­lep #futás #futó #fu­va­ro­zó #ga­rázs­ka­pu #gép­ja­ví­tó #gép­te­lep #görög #gyár #gyártó #gyógy­szer­gyár #gyógy­szer­i­par #gyor­su­lás #gyü­le­ke­zet #gyü­le­ke­zet­i­ház #ha­tár­ren­dé­sze­ti­ki­ren­delt­ség #ha­tár­va­dász #ha­tár­vé­de­lem #ház­tar­tás­tech­ni­ka #hit #hit­gyü­le­ke­zet­e #hon­vé­de­lem #hon­véd­ség #imaház #in­for­ma­ti­ka #ipar #ipari #i­rá­nyí­tott­vér­a­dás #je­lent­ke­zés #je­zsu­ita #ka­to­li­kus #katona #ka­to­na­ság #kávé #kávézó #ke­rék­pá­ros­fel­vo­nu­lás #kerékpáros­véradás­pártolás #ke­resz­tény #kiállítás #ki­he­lye­zett­vér­a­dás #ki­ren­delt­ség #ki­te­le­pü­lő­vér­a­dás #klí­ma­tech­ni­ka #koncert #kő­zet­gya­pot #köz­le­ke­dés #központ #köz­pon­ti #kultúrház #ma­gyar­hon­véd­ség #mo­bil­vér­a­dás #mo­tor­os­bolt #mo­tor­os­fel­vo­nu­lás #mo­to­ros­vér­a­dás #motoros­véradás­pártolás #motoroztatás #mo­tor­szer­viz #mű­a­nyag­fel­dol­go­zó #mű­a­nyag­i­par­i #mun­ka­hely #mű­ve­lő­dé­si­ház #nap­e­lem­gyár #napmel #nyi­lat­ko­zat #pa­lac­ko­zó #parókia #pékség #plaza #plazma #plazma­center #plazma­pont #plé­bá­ni­a #pün­kös­di­egy­ház #rali #rally #rallye #re­for­má­tus #ren­dé­szet #rendezvény #rendház #rend­őr­ka­pi­tány­ság #ren­dőr­ség #rend­vé­de­lem #római #ru­ha­gyár #segítség #sem­mel­weis #sem­mel­we­is­e­gye­tem #sörgyár #sote #sport­szer­gyár­tás #szál­lít­má­nyo­zás #sze­ge­di­tu­do­mány­e­gye­tem #sze­re­tet­szol­gá­lat #szer­szám­fej­lesz­tés #szerviz #szte #ta­kar­mány #ta­kar­mány­gyár­tás #találkozó #tár­sa­dal­mi­sze­rep­vál­lal­ás #te­lep­hely #tűz­biz­tos #tűz­hely­gyár #va­gyon­ke­ze­lő #vallás #vásár #vascular #vas­ön­tö­de #véradás #vér­ad­ó­­ba­rát­­mun­ka­hely #véradóhely #véradomány #véradópont #vér­fel­a­ján­lás #vil­la­mos­i­par­i #vil­la­mos­mű­vek #vízmű #zöld­e­ner­gi­a

Magyar Közösségi Köldökzsinórvér-Őssejtbank petíció

Fix véradó helyek, állandó véradási lehetőségek

A fix vagy állandó véradási lehetőségeket az OVSz vérellátó állomásokon, vagy kórházak transzfúziós osztályain biztosítja, jórészt állandó nyitvatartási időszakokban.

A legjobb lehetőség a rendszeres véradás életmód részévé tételéhez. A legtöbb helyszínen időpontfoglalásra is van lehetőség.

#fixvéradóhely #kihelyezettvéradás #kitelepülővéradás #transzfúziósosztály #véradóhely #vértranszfúziósosztály